Plăcintă cu mere și scorțișoară. Desertul ideal de toamnă

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Toamna este perioada perfectă pentru a prepara o plăcintă cu mere și scorțișoară. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Pentru blaturi

 500 g făină
 200 g unt moale/untură
 100 g smântână
 1 ou
 150 g zahăr
 2 fiole zahăr vanilat
 10 g praf de copt
 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură

 1, 5 kg mere
 3 linguri zahăr
 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră

Vezi și: Gogoşi vieneze. Rețeta simplă și aromată

Prăjitura "care se face singură". Rețeta simplă și delicioasă

Cum se prepară plăcinta cu mere și scorțișoară

Începem cu umplutura, ca să aibă timp să se răcească în timp ce ne ocupăm de aluat. Pentru a face umplutura plăcintei cu mere, spală merele, dă-le pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă, dacă nu te deranjează), potrivit retete.unica.ro. Pune-le la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după 5 minute. Amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, dă de pe foc și lasă la răcit.

Trecem la aluat. Într-un castron mare, freacă untul cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. Pune și smântâna, amestecă până la omogenizare. Separat, pentru a pregăti aluatul de plăcintă cu mere, combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.

Vezi și: Gogoși rusești cu măr. Rețeta de toamnă

Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile (cât să-ți acopere tava în care vrei să faci plăcinta). Pune prima foaie în tavă și așează umpltura deasupra. Întinde și a doua bilă de aluat (fix cum ai procedat cu prima) și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă. Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul. Scoate din cuptor și lasă puțin la răcit. Presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.

Vezi și: Prăjitura "Weekend", fără coacere. Rețeta ușoară și delicioasă

Prăjitura "Fata de la Cluj". Rețeta simplă și delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel