Află în articol de ce nu este recomandat să mănânc castraveți cu sare.
Castraveţii sunt formaţi 90% din apă, dar conţin şi potasiu, un electrolit esenţial pentru o hidratare optimă. Chiar dacă castraveţii au multe beneficii nutriționale, consumul acestora împreună cu sare nu este recomandat, scrie Bzi.ro.
Castravetele este un excelent diuretic, bogat în fibre, fiind util în eliminarea surplusului de grăsimi. În schimb, sarea, deşi este extrem de necesară în alimentaţia omului, duce la retenţia apei şi la creşterea volumului de fluide din corp. Cei care consumă castraveţii cu sare le anulează beneficiile.
Cu această rețetă, castraveții marinați vor fi absolut delicioși. Se pun foarte ușor la borcan și ies crocanți.
Ingrediente
2 linguri sare
5 linguri zahăr
1-2 lingurițe sare de lămâie
castraveți
frunze de coacăz
mărar
foi de dafin
boabe de piper negru
frunze de hrean
usturoi
Cum se prepară
Punem condimentele, în borcan, așezăm castraveții iar pe deasupra turnăm apă clocotită. Lăsăm castraveții în borcane, timp de 10 minute, pe urmă îi scurgem de apă, potrivit suntgospodina.ro. Turnăm iar apa clocotită în borcane și le lăsăm 15 minute. După acest interval de timp, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, sarea de lămâie și amestecăm. Turnăm marinada în borcane și le închidem ermetic.
Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele în saramură, este recomandată sarea grunjoasă, neiodată. Totodată, pentru saramura, la un litru de apă se adaugă între 30 - 65 g de sare grunjoasă, potrivit gustos.ro. Pentru murăturile în oţet, acesta se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă.
Înainte de a le pune în saramură, legumele trebuie opărite. De asemenea, după opărire, legumele se pun într-un vas cu apă rece pentru a se răci imediat. Iar apa în care au fost opărite legumele va fi folosită la saramură,deoarece conţine multe substanţe nutritive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News