Pe 19 august, ne așteaptă Luna Sturionului. Despre ce vorbește această Lună Plină?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Freepik.com
Freepik.com

Învățarea semnificațiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

Înainte de apariția metodelor științifice și a studiilor empirice, oamenii studiau fazele Lunii pentru a înțelege anotimpurile și lunile, chiar și pentru a ține evidența timpului. Ca rezultat, amerindienii au început să atribuie nume Lunilor Pline, care aveau rădăcini în folclor sau semnificau ciclurile sezoniere. Aceste nume au fost înregistrate de publicația anuală ”Almanahul Fermierilor”, care a început să le documenteze în anii 1930. Aceste 12 nume ale Lunilor Pline au istorii  interesante și continuă să aibă semnificație în studiile astrologice și astronomice de astăzi. 

Numele de Lună Plină utilizate de Almanahul Fermierilor provin din mai multe surse, inclusiv de la amerindieni, coloniști americani și surse europene. În mod tradițional, fiecare nume de Lună Plină era aplicat întregii luni lunare în care apărea, nu doar Lunii Pline în sine.

Luna Plină din august 2024

Din punct de vedere astrologic, pe 19 august, vom avea o Lună Plină în Vărsător. Această Lună Plină ne poate aduce unele „tornade”, dar și câteva evenimente neconveționale. Un eveniment în semnul Vărsătorului vorbește despre eliberare. Vom fi provocați să ne găsim unicitatea.

Când vorbim despre o Lună Plină, ne referim la un moment de finalizare, un apogeu.

De ce se numește Luna Sturionului?

Luna plină din august este denumită tradițional „Luna Sturionului”.

Numele „Luna Sturionului” provine de la uriașul sturion de lac din Marile Lacuri și din Lacul Champlain. Acest pește autohton de apă dulce era ușor de prins în această parte a verii și reprezenta un aliment de bază important pentru amerindienii care locuiau în regiune. La un moment dat, sturionul de lac era destul de abundent la sfârșitul verii, deși astăzi este mai rar.

Ce este un sturion?

Acești pești cu aspect preistoric au fost urmăriți înapoi până la aproximativ 136 de milioane de ani în urmă, și mulți oameni îi numesc „fosile vii”.

Femelele au nevoie de aproximativ 20 de ani pentru a începe să se reproducă și pot face acest lucru doar o dată la fiecare 4 ani. Cu toate acestea, pot trăi până la 150 de ani!

Astăzi, există aproximativ 29 de specii la nivel mondial, inclusiv sturionul de lac care se găsește în Marile Lacuri. Ei au evoluat în dimensiuni, de la dimensiunea unui biban până la un sturion monstru cât un Volkswagen.

Sturionul de lac este destul de rar astăzi, din cauza pescuitului excesiv intens în secolul al XIX-lea, a poluării și a deteriorării habitatului lor.

Cuvântul „sturion” înseamnă „cel care amestecă”, ceea ce face acest pește uriaș când caută hrană, amestecă noroiul și nisipul de pe fundul râurilor și lacurilor. 

Nume alternative pentru Luna din august

Luna Zborului” este un termen Cree care descrie perioada în care păsările tinere sunt în sfârșit gata să facă saltul și să învețe să zboare.

Luna Porumbului” (Algonquin, Ojibwe), „Luna Recoltei” (Dakota) și „Luna Orezului” (Anishinaabe) semnifică faptul că acesta este momentul de a strânge recoltele care se coc. În același sens, poporul Assiniboine a numit această perioadă „Luna Cireșelor Negre”, care face referire la momentul în care se coc cireșele negre.

Poporul Tlingit din nord-vestul Pacificului a numit tradițional această perioadă a sezonului „Luna Umbrelor de Munte”.

Calendarul Lunilor Pline din 2024, conform Almanahului Fermierilor

Septembrie 2024 - Luna Plină a Porumbului

Octombrie 2024 - Luna Vânătorului

Noiembrie 2024 - Luna Castorului

Decembrie 2024 - Luna Rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel