Pavlova pare a fi prăjitura care li se potrivește cel mai bine nativilor Scoprion. Un desert ingenuu şi seducător! Iată cum se prepară...
Ingrediente
Pentru bezea:
4 albușuri
250 g zahăr tos
1 linguriță de oțet de vin alb
1 linguriță de făină de porumb
1 linguriță de extract de vanilie.
Pentru topping:
500 g căpșuni tăiate pe jumătate
200 g coacăze roșii
3 linguri de zahăr pudră
350 ml smântână pentru frișcă.
Cum se prepară
Se încinge cuptorul la 150°C. Cu un creion, se marchează circumferința unei farfurii pe o hârtie de copt. Se bat bat 4 albușuri cu un mixer de mână, până când formează vârfuri tari, apoi se pun 250 g zahăr tos, câte o lingură, până când bezeaua devine lucioasă, scrie hellotaste.ro.
Se amestecă o linguriță de oțet de vin alb, o linguriță de făină de porumb și o linguriță de extract de vanilie.
Se întinde bezeaua în interiorul cercului, creând un crater astfel încât părțile laterale să fie puțin mai sus decât mijlocul. Se coace o oră, apoi se oprește focul și se lasă să se răcească în cuptor.
Când bezeaua este rece, se toacă 100 g de căpșuni. Se amestecă cu 100 g de coacăze roșii și 2 linguri de zahăr pudră. Se pun fructele într-un robot de bucătărie și se amestecă până la omogenizare, apoi amestecul se trece printr-o sită.
Se bat 350 ml de smântână cu o lingură de zahăr pudră și se întinde peste bezea. Deasupra de pun restul de căpșuni și de coacăze, iar la final se toarnă sosul de fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News