Patru VIRTUȚI care te vor ajuta să rămâi calm în situațiile grele. Este atât de simplu, dar noi ne complicăm!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Unele situații din viața noastră necesită mai mult calm decât putem avea pe moment. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să gândești limpede în situațiile tensionate!

Când viața pare să scape de sub control, este important să știi cum să rămâi calm, iar în Meditațiile sale, Marcus Aurelius, ultimul dintre cei cinci împărați buni ai Romei, ne oferă mai multe idei despre cum să facem acest lucru.

Prin practicarea următoarelor virtuți, vei putea să îmbrățișezi incertitudinea și să rămâi calm în majoritatea situațiilor.

Acceptarea

Prima virtute este acceptarea. Marcus ne îndeamnă să acceptăm lucrurile așa cum sunt și să nu negăm realitatea. În Meditațiile sale, el scrie: "Ceva ți se întâmplă. Bine. A fost destinat pentru tine de către natură, încă de la început, înfășurat în model încă de la început." Dacă crezi că tot ce ți se întâmplă este destinat să ți se întâmple, atunci vei putea să accepți mai ușor situația. Și odată ce accepți situația ta actuală, te vei simți instantaneu puțin mai calm, știind că locul în care te afli acum este locul în care ești destinat să fii și că aceasta nu este o întâmplare.

Semnele care te avertizează că ești prea singuratic! Ce poți face pentru a redobândi cheful de viață?

Conștientizarea

În Meditații, Marcus vorbește despre conștientizare. El spune: "Uită totul. Păstrează doar asta și amintește-ți: Fiecare dintre noi trăiește doar acum, acest moment scurt. Restul a fost trăit deja sau este imposibil de văzut." Marcus ne îndeamnă să ne concentrăm pe momentul prezent și pe următoarea noastră acțiune, deoarece trecutul este doar o amintire, iar viitorul este incert. Ceea ce este sigur este ceea ce faci acum, și dacă faci acest lucru cu cele mai bune intenții și cu cea mai bună abilitate, atunci acesta este cel mai mult pe care îl poți face, iar destinul se va ocupa de restul.

Încet, încetișor și ”pi loc”, vitezele cu care se construiesc hidrocentralele de pe Siret

Discriminarea

Al treilea aspect despre care vorbește Marcus este discriminarea, care înseamnă capacitatea de a face diferența între lucrurile care sunt în controlul tău și cele care nu sunt. El scrie: "Ține minte, nimic nu-ți aparține decât trupul și sângele tău - și nimic altceva nu este sub controlul tău." Ceea ce este cel mai mult sub controlul tău este corpul, mintea și acțiunile tale - sau, în alte cuvinte, cum te exprimi. Poți controla modul în care te exprimi în această lume, dar nu poți controla modul în care lumea va reacționa. Poți spune ceva cu cele mai bune intenții, dar tot poate fi interpretat greșit. Acțiunile și exprimarea ta sunt în controlul tău, dar reacțiile lumii nu sunt.

Îți place să citești, dar nu ai suficient timp? Aceste ȘAPTE cărți se citesc rapid, oriunde te-ai afla

Judecata

Marcus vorbește despre judecată. El scrie: "... nu trata nimic ca important în afară de a face ceea ce îți cere natura și de a accepta ceea ce natura îți trimite." Marcus ne avertizează să fim inteligenți în privința lucrurilor pe care le luăm ca fiind importante. El crede că lucrul cu adevărat important în viață este să trăim virtuos, în căutarea "dreptății, onestității, autocontrolului, curajului..." Sau, în alte cuvinte: să fim oameni buni. Când judecăm lucrurile greșite ca fiind importante, cum ar fi bogăția sau faima, tindem să ne simțim mai anxioși, pentru că aceste lucruri depind în mare măsură de ceilalți. Dar când apreciem lucrurile corecte ca fiind importante, cum ar fi trăirea virtuos și fiind o persoană bună, ne simțim mai calmi și liniștiți, deoarece să fii o persoană bună este întotdeauna sub controlul nostru.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel