PATRU semne care îți arată că ai nevoie de o schimbare urgentă

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Simți că te afli în impas sau că anumite aspecte ale vieții tale nu te satisfac? Este posibil să fie momentul pentru o schimbare! Indiferent dacă este vorba despre cariera ta, relațiile, obiceiurile sau mentalitatea, identificarea acestor semne reprezintă primul pas către o transformare pozitivă.

Schimbarea poate fi puternică. Te ajută să te îmbunătățești, să uiți și să te vindeci. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să recunoști când ai nevoie să o faci

Iată câteva semne că trebuie să te schimbi pentru a evolua!

  1. Primul semn este ignorarea angajamentelor de bază. La ce lucruri în viață simți că mereu te sabotezi? Schimbi constant locuri de muncă, sari de la o dietă la alta sau te cerți frecvent cu cineva din cauza celor mai mici lucruri? Conflictul interior apare atunci când nu îți onorezi angajamentele și nevoile de bază. Angajamentele de bază sunt obiectivele tale principale în viață.  Nevoia ta de bază, pe de altă parte, este opusul angajamentului. Cu cât îți ignori mai mult nevoile, cu atât mai puternice vor fi simptomele angajamentului. Iată un exemplu: dacă angajamentul tău de bază este să te simți iubit de ceilalți, atunci nevoia ta de bază este iubirea de sine. Dacă nu onorezi această nevoie, ai putea merge până la extreme doar pentru a te simți iubit, cum ar fi scăderea stimei de sine. Acest lucru poate sabota șansele tale de a avea o relație sănătoasă cu tine însuți și cu ceilalți.
  2. Următorul semn este sindromul Peter Pan. Povestea lui Peter Pan, deși fantastică și magică, este destul de tragică și tristă. Este un băiat care se teme să îmbătrânească. Din acest motiv, el alege să trăiască în Țara de Nicăieri, un loc cu distracție și aventuri fără sfârșit. În timp ce alți copii cresc și își asumă responsabilități, Peter Pan rămâne mereu tânăr și singur. Chiar dacă este o poveste pentru copii, există Peter Pan în viața reală. În 1983, psihologul Dr. Dan Kiley a publicat o carte despre sindromul Peter Pan, care descrie caracteristicile adulților care refuză să crească. Aceștia se confruntă cu angajamentul, evită problemele și responsabilitățile, se bazează pe alții și mai mult. Și dacă unul este Peter Pan, atunci, desigur, ceilalți sunt Wendy - parteneri romantici sau oameni care tolerează lipsa de responsabilitate a celuilalt. De asemenea, ei sfârșesc prin a face tot munca. Este bine să avem un pic din copilăria lui Peter Pan în fiecare dintre noi, dar să nu lăsăm să interfereze cu dezvoltarea noastră naturală. Eșecul este normal, iar viața este plină de șanse. Așa cum spune J.M. Barrie, creatorul lui Peter Pan, "În momentul în care îți pui la îndoială capacitatea de a zbura, încetezi pentru totdeauna să poți face acest lucru."
  3. Al treilea semn se referă la stagnare. Nu poți avansa la următorul nivel dacă nu ești sincer cu tine însuți și nu te implici și nu te angajezi. Stagnarea nu este în întregime rea. Depinde de unde vrei să mergi și cine vrei să fii. Gândește-te la ultimele șase luni. Dacă rareori găsești ceva care să te facă să te simți mândru sau motivat, poate fi timpul pentru o schimbare.
  4. Următorul semn se numește ”Procentul de 70%”. Te simți  ca și cum nu o trăiești pe deplin doar pentru că nu ai atins un anumit scop? De exemplu, problemele de greutate te pot face să simți că nu poți intra într-o relație sau să fii fericit pentru că nu ai corpul visat. Din acest motiv, trăiești în fiecare zi la 70%, nu la 100%. Dacă ești așa, trebuie să-ți rupi imediat acea mentalitate. Dacă continui să trăiești viața la 70%, există șanse să o menții astfel. Dintr-o perspectivă evolutivă, lipsa satisfacției și plăcerii eterne este ceea ce a făcut ca strămoșii noștri să lupte mai mult pentru a supraviețui și a evolua. Dacă atingi un anumit obiectiv, probabil că vei trece la altul. Nu există "Dacă fac asta, atunci voi fi fericit.". Fericirea începe cu tine, și poate începe chiar azi. Muncește din greu pentru obiectivele tale, joacă-te și nu-ți fie frică să visezi. Trăiește viața la maximum, indiferent cât de clișeic ar suna, pentru că nu știi niciodată care zi este ultima pentru motivație.

                                             

Youtube video image

Citește și Este normal să vorbești cu tine însuți? Psiholog: Acest tip de vorbire este cheia dezvoltării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel