PATRU cauze surprinzătoare ale depresiei. Nu le ignora!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Te simți deprimat și te întrebi de ce? Hai să explorăm în profunzime factorii mai puțin cunoscuți care pot contribui la depresie. A înțelege ce este depresia este esențial pentru o mai bună conștientizare a sănătății mintale.

Știm cum arată și unii dintre noi știu cum se simte. Știm că poate fi periculoasă dacă este lăsată netratată, dar, de asemenea, știm că poate fi tratată cu succes. Însă, de unde provine? O explicație comună pentru depresie este dezechilibrul chimic, dar un studiu recent publicat în Molecular Psychiatry afirmă că nu există dovezi clare că cele două sunt legate. Există și alte teorii care pot descrie cauzele depresiei. Unele se concentrează pe evenimentele de viață, altele pe schimbări interne ale organismului. Însă un lucru este sigur: dacă înțelegi ce te-a făcut să cazi în depresie, ai o șansă mult mai mare să o controlezi.

Pentru a te ajuta în această călătorie, iată patru explicații alternative pentru depresie. 

Depresia este o boală mintală serioasă dacă nu este tratată. Dacă tu sau cineva apropiat ar putea prezenta semne de depresie, te rugăm să contactezi un profesionist din domeniul sănătății mintale.

1. Ziua în care totul s-a schimbat

Depresia poate fi cauzată uneori de evenimente majore din viață. De exemplu, începerea unei școli noi sau a unei universități aduce multe provocări noi. Potrivit unui articol de cercetare publicat în BMC Public Health, modul în care studenții percep aceste provocări este important. Sunt ei capabili să gestioneze cerințele vieții de zi cu zi? Dacă nu, este posibil ca studentul să nu se adapteze bine și să prezinte semne timpurii de depresie. Alte exemple includ mutarea, începerea unui nou loc de muncă, formarea unei familii sau pierderea unei persoane dragi. A trecut vreodată printr-un eveniment major care te-a făcut să te simți trist sau depresiv pentru o perioadă prelungită?

Îți vezi singurătatea ca pe un blestem? Schimbă-ți perspectiva și găsește pacea!

2. Autoizolarea

Filozoful grec Aristotel a descris omenirea ca fiind o specie socială, incapabilă să trăiască izolată. În zilele noastre, acest lucru este confirmat de cercetări moderne. De exemplu, un studiu publicat în The Lancet în 2020 arată că chiar și perioade scurte de izolare pot avea efecte pe termen lung asupra simptomelor psihiatrice, inclusiv depresia. Cum te-ai descurcat în perioada de izolare din timpul pandemiei? Dacă ai perceput singurătatea ca pe o izolare, aceasta ar putea fi cauza depresiei tale.

3. Un mineral important

Cercetătorii cred că magneziul joacă un rol esențial în funcționarea corectă a creierului și a dispoziției. Un studiu publicat în Journal of Affective Disorders a constatat niveluri reduse de magneziu la persoanele afectate de depresie. Dacă crezi că ai putea avea o deficiență de magneziu, discută cu medicul tău pentru analize și posibile soluții.

4. Intuiția din stomac

Stomacul este strâns legat de creier și emoții, ceva ce oamenii de știință numesc „axa creier-intestin". Un dezechilibru al bacteriilor din intestin poate fi asociat cu inflamația, care poate afecta negativ dispoziția și poate provoca probleme de sănătate mintală. Dacă crezi că dieta ta ar putea afecta starea ta de spirit, discută cu un medic despre posibile soluții, cum ar fi probioticele.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel