Viața ne provoacă adesea cu adevăruri greu de acceptat, însă îmbrățișarea lor poate deschide calea către o existență mai simplă și mai împlinită.
Viața este dificilă, oricât de mult ne-am dori să credem că este plină de Soare și curcubee. Totuși, vine și cu momente întunecate.
Iată câteva adevăruri inconfortabile pentru a te ajuta să-ți schimbi perspectiva, să faci față acestor dificultăți și să-ți faci viața mai ușoară.
Nu te baza pe aprobarea altora
Indiferent dacă lucrezi la un proiect școlar sau vorbești cu cineva despre o pasiune de-a ta, poate ai observat că ceilalți nu par la fel de entuziasmați ca tine. Acest lucru te-a făcut vreodată să te îndoiești de tine? Tu te cunoști pe tine însuți mai bine decât oricine și la un nivel pe care alții nu îl pot înțelege pe deplin. Încrederea nu este o caracteristică înnăscută, ci una care se construiește în timp. E
Dependența excesivă îți poate distruge viața
Dependența poate avea mai multe forme. Poate însemna dependență de substanțe, care este o formă de adicție, sau codependență, un tip nesănătos de relație. Ne referim la orice tip de dependență aici, lucruri care îți oferă confort, fie că sunt oameni sau obiecte, și care devin sursa principală a stării tale de bine. Un psiholog explică faptul că dependența este una dintre cauzele principale ale suferinței și un obstacol în calea dezvoltării depline a potențialului nostru. Atașarea excesivă de ceva creează probleme atunci când legătura cu acel lucru se schimbă. Pe de altă parte, și independența exagerată poate fi problematică.
Nimeni nu este responsabil pentru tine, decât tu însuți
Un psiholog subliniază importanța de a te ocupa de propriile probleme. Deși sună dificil, doar tu poți avea grijă de tine mai bine decât oricine altcineva. Totuși, nu lăsa acest lucru să te descurajeze; există oameni care te vor sprijini și încuraja, dar tu trebuie să fii cel care își conduce viața.
Eșecul este inevitabil, dar acceptabil
Un CEO explică faptul că, indiferent cât de mult ne străduim, vom eșua uneori. În timp ce ne dorim ca totul să meargă perfect, această mentalitate ne poate împiedica. Perfecționismul duce la evitarea riscurilor, comparații toxice și procrastinare. Acceptarea eșecului și învățarea din el îți permit să crești într-un mod pe care evitarea nu ți-l poate oferi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News