Papricașul de pui se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare din bucătăria ungurească. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
2 pulpe pui
1/2 piept de pui
2 cepe
1 lingură boia dulce
2 căţei de usturoi
2 linguri făină
3 linguri smântână
2 linguri ulei
sare
piper
Pentru găluşte:
2 ouă
2 linguri ulei
200 g făină
sare
Cum se prepară papricașul de pui
În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă şi totul la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă. Toată compoziția din care urmează să faci papricaș de pui se fierbe, sub capac, 30 de minute. După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făina şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe la foc mediu pentru încă 3 minute.
Pentru găluşte se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat moale. Pentru a ajunge la forma finală a preparatului, se pune apă la fiert şi, apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dă drumul în apa clocotită, potrivit retete.unica.ro. Când găluștele se ridică la suprafaţă, înseamnă că sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos.
Se mai lasă 5 minute pe foc după care papricașul de pui este gata! Se servește alături de murături asortate sau de mămăliguță caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News