Te simți blocat într-un cerc vicios, indiferent de ce ai face? Obiceiurile dăunătoare îți pot amplifica starea de neputință. Iată de ce trebuie să te ferești!
Te simți blocat în ultima vreme, ca și cum ai fi înfundat în nisip mișcător? Este ușor să te simți astfel, mai ales atunci când ți se pare că pierzi controlul. Pentru a ieși din această situație dificilă, este important să te uiți înăuntrul tău și să identifici obiceiurile care te țin blocat.
Iată ce îți poate dăuna!
- Te gândești des la trecut? Poate că există cineva pe care nu poți să-l lași în urmă, cineva care te-a rănit sau poate că te-ai rănit pe tine însuți. Dacă ești pregătit, este momentul să ierți și să uiți. Nu înseamnă că aprobi acțiunile și comportamentul dăunător. Pregătește-te să eliberezi durerea și să nu mai rămâi ancorat în trecut.
- Pui răul în față? Chiar dacă poate fi greu să fii pozitiv atunci când treci printr-o perioadă dificilă, schimbarea perspectivei poate ajuta să treci peste bariera aceea în care te simți blocat.
- Nu ieși din zona de confort? Fiecare ia în considerare posibilitatea eșecului, dar să nu riști este o mare greșeală în viață. Este momentul să ieși din zona ta de confort și să progresezi. Dacă facem întotdeauna ceea ce ne face confortabili, am putea începe să ne simțim blocați. Trebuie să explorăm ce altceva există în lume. S-ar putea să existe un nou hobby, o carieră, o abilitate, o relație sau un nou "tu" care te așteaptă.
- Amâni mult? Acesta este un obicei dificil. Mici schimbări, cum ar fi îndepărtarea oricăror distracții și concentrarea asupra sarcinii într-un loc liniștit, pot face minuni. Apoi, gândește-te la pași mici pe măsură ce îți îndeplinești munca. Împarte sarcina în obiective mici și realizabile.
- Dai vina pe altcineva? Este ușor să arunci vina pe o situație sau pe altcineva pentru toate problemele tale, dar gândește-te: este cu adevărat vina lor sau știai tot timpul ce faci și ascundeai adevărul? Cel mai bine este să nu arunci vina pe altcineva. Scuzele pot fi interminabile. Cultivă o mentalitate care nu acceptă scuze de la tine însuți și concentrează-te să găsești o soluție.
- Nu ai grijă de tine însuți? Ar trebui să ne concentrăm întotdeauna pe sănătatea noastră mentală și fizică, astfel încât să avem forța pentru a ne realiza obiectivele. Dacă nu ai grijă de tine însuți, pierzi energie și devii epuizat. Fă un efort conștient să te faci o prioritate. Și tu contezi.
- Îmbunătățește-ți relațiile. Să ai pe cineva în viața ta cu care să vorbești poate face o diferență imensă. De aceea, este mai bine să nu neglijezi prieteniile din viața ta. Dacă nu ai prieteni, încearcă să socializezi și să cunoști oameni noi. Există persoane dispuse să te ajute, doar trebuie să le ceri.
- Faci prea multe sarcini deodată? Este bine să ai obiective, dar dacă îți dai prea multe de gestionat, te poți simți copleșit. Dă-ți o singură sarcină pe care să o îndeplinești și după treci la următoarea.
Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News