Oferă gust sezonului festiv! CINCI rețete de turtă dulce din întreaga lume.

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Împletește atmosfera festivă a sărbătorilor tale cu rețete delicioase de turta dulce. Iată câteva sugestii care te vor apropia și mai mult de farmecul specific al acestui sezon festiv!

Cu aroma sa bogată și textura delicioasă, turta dulce este un simbol al sezonului sărbătorilor, aducând în casele noastre nu doar gustul unic al dulciurilor de sezon, ci și o atmosferă plină de tradiție și bucurie. De la rețete clasice transmise din generație în generație până la interpretări moderne care combină arome și tehnici inovatoare, turta dulce rămâne în centrul lumii gătitului sărbătorilor de iarnă. Cufundați-vă în lumea delicioasă a acestui desert festiv, aflând despre istoria sa fascinantă și despre secretele pregătirii acestei delicatese mult iubite.

Iată câteva rețete de turtă dulce din întreaga lume!

1.Turtă dulce clasică

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 ouă
  • 9 linguri de miere
  • 200 g zahăr pudră
  • o linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason
  • o linguriță bicarbonat
  • o lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare turtă dulce clasică:

Se începe prin topirea untului și amestecarea acestuia într-o cratiță cu miere, zeamă de lămâie și zahăr, la foc mic. În timp ce această compoziție se răcește, celelalte ingrediente, cu excepția ouălor, sunt amestecate împreună. Apoi, cele două amestecuri sunt combinate și ouăle bătute în prealabil sunt adăugate. Se frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Aluatul se lasă să crească timp de aproximativ jumătate de oră, după care se întinde într-o foaie din care se decupează forme variate conform preferințelor. Acestea se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

2. Turtă dulce de post

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 g miere topită
  • 200 g margarină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră
  • bomboane pentru decor

Mod de preparare turtă dulce de post:

Se începe topind margarina cu zahărul și mierea. Într-un castron se adaugă făina, iar în mijloc se face o adâncitură unde se pun bicarbonatul de sodiu stins în prealabil în zeama de lămâie sau oțet, scorțișoara, vanilia și coaja de portocală. Peste făină se adaugă margarina topită și se amestecă până se obține un aluat consistent, fără să fie lipicios. Se lasă aluatul să se răcească timp de 30 de minute. După aceea, se întinde o foaie destul de groasă din aluatul răcit, din care se taie formele dorite, apoi se așază în tava de copt. Se coc timp de aproximativ 15 minute. După ce sunt gata, turtițele pot fi ornate cu zahăr pudră sau bomboane, după preferințe.

3. Turtă dulce germană

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 350 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • un ou
  • o lingură de cacao
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri lapte
  • 40 g mix măcinat fin pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, nucșoară, cuișoare, anason, coriandru)

Ingrediente pentru glazură:

  • 350 g zahăr pudră
  • un albuș
  • 2-3 picături suc de lămâie

Mod de preparare turtă dulce germană:

Se începe amestecând mierea, untul și zahărul și se pun la fiert la foc mic. După ce zahărul s-a topit, cratița este dată deoparte pentru a se răci câteva minute. Se adaugă oul, o lingură de cacao și condimentele în compoziția rezultată și se amestecă. În această compoziție de miere, se adaugă făina și se frământă aluatul, care va avea o consistență lipicioasă. Bicarbonatul dizolvat în 3 linguri de lapte se adaugă și se continuă frământarea aluatului. Aluatul se lasă să se răcească timp de 30 de minute, după care se întinde și se decupează cu formele dorite. Se introduc în cuptor pentru 10-12 minute.

Mod de preparare glazură:

Albușul se bate spumă împreună cu zahărul, iar apoi se adaugă picăturile de lămâie. Glazura va fi aplicată pe turta dulce după ce aceasta se răcește.

4. Turtă dulce cu smochine și portocale

Ingrediente:

  • 50 g făină
  • 250 g miere de albine lichidă
  • 200 ml lapte
  • 150 g smochine uscate
  • 100 g portocale confiate
  • pulbere de anason
  • 1/2 linguriță de amestec de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Se începe amestecând făina cu praful de copt. Portocalele și smochinele sunt tăiate în bucăți mici și apoi se amestecă cu făina. Laptele, sarea, condimentele, anasonul și mierea se pun la foc pentru 5 minute. După aceasta, se adaugă făina, portocalele și smochinele în lapte. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă de copt tapetată și se coace la foc mediu timp de 40 de minute.

5. Turtă dulce cu migdale

Ingrediente:

  • 300 g miere lichidă
  • 250 g făină
  • 60 g pulbere de migdale
  • 100 ml lapte
  • un ou
  • o lingură amestec de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
  • un pliculeț praf de copt

Mod de preparare:

Laptele și mierea se încălzesc ușor la foc mic. Într-un castron se amestecă făina cu praful de copt, pulberea de migdale și toate condimentele. Se face o adâncitură în mijlocul amestecului uscat unde se toarnă laptele cu mierea. Se amestecă totul, apoi se adaugă oul. Se frământă până când aluatul devine omogen, apoi se pune într-o formă de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel