Află în articol ce s-a întâmplat după ce o tânără părăsită de iubit s-a rugat la moaștele Sfintei Parascheva.
Sfânta Parascheva este pomenită pe 14 octombrie. În jurul acestei date, zeci de mii de români merg la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, despre care se spune că face minuni dacă te rogi la ea cu smerenie.
Una dintre minunile pe care le-ar fi făcut Sfânta Parascheva, ar fi fost când a ajutat o tânără, care trebuia să se căsătorească cu un băiat, dar acesta a părăsit-o şi s-a cununat cu alta. Tânăra a trăit o dezamăgire, nu mai credea în nimeni şi în nimic.
Un preot din Ardeal a îndemnat-o pe fată din parohia lui să meargă să se roage la Sfânta Parascheva. După ce s-a rugat la moaşte şi a dat un pomelnic, la o lună mai târziu, fata s-a căsătorit cu un alt băiat şi este foarte fericită, deoarece a avut credinţă şi s-a rugat din tot sufletul, scrie Realitatea.net.
Zeci de mii de credincioşi au venit vineri dimineaţa, 14 octombrie, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi şi pe străzile din împrejurimi pentru a asista la ceremonia Sfintei Liturghii oficiată la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cu prilejul sărbătorii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, transmite Agerpres.
Începând cu ora 09,00, ceremonialul a fost oficiat de un sobor de preoţi, episcopi şi arhiepiscopi conduşi de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan. La slujba de la hramul Catedralei Mitropolitane din Iaşi mai participă 26 de ierarhi din România şi din străinătate.
Printre ei se află ÎPS Gheorghios, mitropolit de Kitrus, Katerini şi Platamonas, ÎPS Naum, mitropolit de Ruse, ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, ÎPS Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Agathonikos, Episcop de Arusha şi Tanzania Centrală, PF Qais, Episcop de Erzurum, PF Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei.
Pe scena special amenajată în curtea mitropolitană pentru oficierea Slujbei Liturgice au fost invitaţi să asiste şi reprezentanţi ai administraţiei ieşene, politicieni, personalităţi ale mediului academic. Pelerini veniţi din ţară şi străinătate au format un rând lung de câţiva kilometri pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în ziua prăznuirii hramului acesteia, numărul acestora fiind în creştere de la o oră la alta.
Autorităţile estimează că peste 100.000 de pelerini şi ieşeni vor veni în cursul zilei de vineri la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Credincioşii cred că dacă vin în pelerinaj şi se roagă în ziua în care se prăznuieşte hramul Sfintei Parascheva vor fi binecuvântaţi, vor avea spor în casă şi sănătate mai multă. Anul acesta, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au adus în pelerinaj şi moaştele Sfântului Paisie, de la Mănăstirea Neamţ.
Cuvioasa Parascheva este cunoscută îndeosebi de bisericile ortodoxe greacă, română, bulgară, rusă şi sârbă. Generalizarea cultului Cuvioasei Parascheva a fost hotărâtă în 1955 de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Tot atunci a fost stabilită şi data de sărbătorire a Sfintei Parascheva - 14 octombrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News