O rețetă de pâine din Egiptul Antic. Ai nevoie doar de trei ingrediente!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Egiptul Antic are o istorie lungă, cu multe tradiții culinare și rețete diverse. Dacă luăm în considerare evoluția obiceiurilor noastre alimentare în ultimii 100 de ani, cu greu vom ști ce mâncau străbunicii noștri.

Pâinea din Egiptul Antic era adesea făcută din orz, mei și, odată ce a devenit disponibil, grâu. Deși nu erau întotdeauna combinate, uneori se foloseau două sau toate cele trei cereale într-o singură rețetă. Pâinea era într-o formă foarte simplă. Drojdia nu exista în Egipt până în perioada Regatului Mijlociu, așa că majoritatea pâinilor erau asemănătoare cu ceea ce am considera astăzi "pâine plată". Și deși exista, drojdia nu era deosebit de populară până în era Regatului Nou.

Pâinea consta din doar trei ingrediente simple:

  • Făină făcută din orz, mei sau grâu
  • Apă
  • Agenți de dospire: pentru noi, drojdia, dar egiptenii foloseau maia sau resturi de cereale fermentate din procesul de fabricare a berii, care, fără să știe ei, conțineau drojdie

La această rețetă incredibil de simplă, uneori se adăugau arome înainte de coacere. Alteori, aromele erau adăugate după coacere. Semințe de susan, miere, ierburi, ulei, spălături de ou, fructe și chiar uneori bucăți de carne tocată rămasă erau adăugate pentru a îmbunătăți aceste pâini suplimentare.

10 rețete de vară rapide și ușoare care nu necesită mult timp în bucătărie

Pentru a face pâine egipteană antică, urmează acest mod de preparare:

  1. Amestecă trei părți de făină cu o parte de apă. Amestecă cu mâinile până când se formează un aluat lipicios. Dacă este necesar, adaugă mai multă apă. Vrei ca aluatul să se desprindă de pe pereții vasului, ca în cazul pâinii normale.
  2. Poți folosi drojdie dacă dorești, dar este mai bine să folosești o maia sau resturi de cereale fermentate din procesul de fabricare a berii, dacă sunt disponibile. Poți măcina resturile de cereale într-un robot de bucătărie.
  3. Lasă aluatul să crească timp de treizeci de minute, separă-l în bucăți rotunde, pune-le pe o tavă de copt și introdu-le într-un cuptor preîncălzit la 150 de grade Celsius. Dacă ai un șemineu exterior sigur pentru gătit sau un grătar, acestea funcționează minunat pentru a recrea același mediu de gătit din rețetele antice.
  4. Coace timp de aproximativ 45 de minute. Verifică la jumătatea timpului cu un cuțit. Când un cuțit iese curat, scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcească.
  5. Taie-o ca pe o pizza. Este perfectă pentru a fi servită cu aproape orice ca garnitură sau, dacă ai adăugat carne sau fructe, ca un „sandviș" pentru prânz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel