Nutriționistul Florin Bălănică, despre DIETA în perioada rece a anului: 30% din energie o consumăm pentru a face termoreglarea

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Nutriționistul Florin Bălănică, despre DIETA în perioada rece a anului: 30% din energie o consumăm pentru a face termoreglarea / Foto: Pixabay
Nutriționistul Florin Bălănică, despre DIETA în perioada rece a anului: 30% din energie o consumăm pentru a face termoreglarea / Foto: Pixabay

Nutriționistul Florin Bălănică a explicat cum ar trebui să ținem o dietă în perioada rece a anului.

"Cuvântul "dietă" trebuie scos din dicționar și înlocuit cu "stil de viață". Dacă vrea un stil de viață mai sănătos primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se adreseze unui specialist. Scăderea în greutate făcută fără un control medical poate să aibă efecte negative asupra sănătății și asupra greutății. Dar dacă să spunem că persoana respectivă poate nu are timp și este implicată într-o grămadă de alte activități, primul pas este de a achiziționa un analizor corporal profesional care să măsoare proporțiile corpului, adică raportul mușchii, oase, apă și grăsime pentru că nu greutatea este neapărat relevantă, ci proporția corpului, adică raportul acesta între mușchi, oase, apă și grăsime. De cele mai multe ori dacă vom face această măsurătoare vom vedea că marea majoritate a oamenilor au un raport în favoarea grăsimii și în defavoarea apei și a mușchilor. Acesta ar fi primul pas. Al doilea pas după ce vedem măsurătoarea este să o evaluăm, tocmai de aceea este bine să ne adresăm unui specialist. Dar să zicem că nu am făcut acest lucru, câteva reguli de bază pe care trebuie să le respectăm ar fi:

1. Trei mese principale și două gustări.

2. Cina până în ora 20:00.

3. O compoziție a farfuriei care să fie  adaptată obiectivului.", a explicat nutriționistul Florin Bălănică la Realitatea Plus.

Dieta în perioada rece  a anului

"Diferența de temperatură necesită o adaptare, este foarte corect. Avem nevoie de 3 săptămâni pentru o diferență de 4 grade. Niciodată nu este potrivit cuvântul radical și adoptarea radicală. Sigur că acum, în această perioadă, imunitatea variază, dar imunitatea nu scade sau crește, ci variază cu temperatura, iar acum, având în vedere diferențele de temperatură, de exemplu dimineață când am plecat spre clinică erau 1,5 grade, diferență foarte mare de temperatură față de ziua precedentă, iar până spre prânz probabil că temperatura va depăși 12-15 grade, deci iată că în decursul unei zile avem o diferență de temperatură de minim 10 grade, nu de 4 grade de care am avea nevoie de adaptabilitate în 3 săptămâni, așa că vom prefera în această perioadă alimentele bogate caloric, tocmai pentru că 30% din energia pe care noi o consumăm, o consumăm pentru a face termoreglarea.", a mai spus Florin Bălănică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel