Noul An Chinezesc se apropie. TREI rețete specifice culturii

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Sărbătorește Noul An Chinezesc la tine acasă cu rețete inspirate din cultura acestora!

Pe 10 februarie, începe Anul Nou Chinezesc. Este o sărbătoare legată strâns de festine variate și multă voie bună. Redă această atmosferă în propriul cămin!

Iată ce poți pregăti!

1. Pui Kung Pao

Ingrediente

  • 400g piept de pui, tăiat cuburi
  • 1/2 ceașcă arahide crude
  • 3 linguri ulei de gătit
  • 3-4 ardei iuți uscați, tăiați bucăți
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, tocat
  • 2 cepe verzi, tăiate mărunt
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare

  • Într-o tigaie sau wok, prăjește arahidele în ulei până devin aurii.
  • Scoate-le din tigaie și pune-le deoparte.
  • Adaugă uleiul în tigaie și prăjește puiul până devine auriu.
  • Scoate-l și pune-l deoparte.
  • Adaugă în tigaie ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul și călește-le până devin aromate.
  • Adaugă ceapa verde și amestecă timp de un minut.
  • Adaugă puiul înapoi în tigaie, apoi adaugă sosul de soia, oțetul de orez și zahărul. 
  • Gătește până când sosul se îngroașp și se îmbină cu puiul.Presară deasupra arahidelor prăjite și servește cu orez.

Anul Nou Chinezesc. Când se sărbătorește și ce poți face pentru prosperitate

2. Tăiței Lo Mein cu legume și carne

Ingrediente

  • 250g tăiței Lo Mein sau tăiței de orez
  • 200g carne (de pui, de porc sau de vită), tăiată fâșii subțiri
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 ceapă mică, tăiată julienne
  • 1 morcov, tăiat julienne
  • 1/2 ardei gras, tăiat julienne
  • 1/2 cană mazăre
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Fierbe tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurge-i.
  • Încălzește uleiul într-un wok sau tigaie mare.
  • Adaugă usturoiul și călește-l până devine ușor aurit.
  • Adaugă carnea și prăjește-o până este gata.
  • Adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras și mazărea și gătește timp de câteva minute. Amestecă constant.
  • Adaugă tăițeii și sosul de soia.
  • Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate și tăițeii sunt încălziți.
  • Ajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar, și servește cald.

3. Găluște chinezești cu supă

Ingrediente pentru găluște

  • 200g carne tocată (de porc sau vită)
  • 1 ceapă verde, tocată mărunt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1/2 linguriță sare1/4 linguriță piper
  • Foile de găluște (sau aluat pentru găluște proaspăt)

Ingrediente pentru supă

  • 1 litru supă de pui sau de legume
  • 1 ceapă verde, tăiată rondele
  • Puțină sare și piper, după gust

Mod de preparare

  • Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele pentru găluște (carnea tocată, ceapa verde, ghimbirul, sosul de soia, uleiul de susan, sare și piper).
  • Ia foile de găluște și adaugă o linguriță din umplutură în mijlocul fiecărei foi.
  • Îndoaie fiecare foaie în jurul umpluturii pentru a forma găluște.
  • Într-o oală mare, aduce supa la fierbere.
  • Redu căldura la foc mic și adaugă găluștele în supa fierbinte. 
  • Gătește timp de 8-10 minute sau până când găluștele sunt gata (în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj, dacă folosești foi de găluște cumpărate din magazin).
  • Adaugă ceapa verde și ajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar. Servește cald.

Citește și 9 PAȘI pentru a pregăti o cafea aromată. Bucură-te de gustul acesteia din plin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel