Nostradamus, astrolog și profet: „În cea mai întunecată noapte, o stea ne va ghida!”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Captură ecran YouTube @naturediscoveriesyt
Captură ecran YouTube @naturediscoveriesyt

Nostradamus a fost un astrolog, medic și presupus profet francez, ale cărui profeții au fascinat și nedumerit oamenii deopotrivă de-a lungul secolelor.

Michel de Nostradame s-a născut în micul oraș provensal Saint-Rémy, unde tatăl său era un notar prosper. De la o vârstă fragedă, băiatul a arătat un talent pentru profeție și ca student, era priceput în matematică și astrologie și a învățat greaca, latina și ebraica. Ambii bunici erau medici de curte și au avut o influență semnificativă asupra educației lui Michel.

El este faimos pentru profețiile sale. Adepții moderni cred că Nostradamus a prezis corect evenimente precum prăbușirea pieței de valori din 1929, cel de-al Doilea Război Mondial, asasinarea lui Kennedy și sfârșitul Războiului Rece.

Se pare că Nostradamus a început să facă predicții undeva spre sfârșitul anilor 1540. În această perioadă, a câștigat o faimă considerabilă și a fost chiar invitat la curtea Caterinei de’ Medici, soția regelui Henric al II-lea al Franței, unde a servit ca astrolog personal.

După finalizarea studiilor, s-a retras în mediul rural cu cărțile sale de medicină și astrologie și a asistat la îngrijirea victimelor Ciumei Bubonice. Abordarea sa consta în a prescrie aer și apă proaspete și nepoluate și lenjerie de pat curată. De asemenea, avea grijă să fie eliminate toate cadavrele și să fie curățate străzile. În fiecare dimineață, înainte de răsăritul Soarelui, Nostradamus ieșea pe câmpuri pentru a supraveghea recoltarea petalelor de trandafir, pe care apoi le usca și le măcina într-o pulbere fină. Din aceasta făcea „pastile de trandafir", pe care pacienții erau sfătuiți să le țină sub limbă tot timpul fără a le înghiți.

William Lilly, astrologul care a prezis viitorul: „Dumnezeu guvernează totul prin providența Sa divină și stelele, cu permisiunea Sa, sunt instrumente!”

Un maestru al astrologiei, Nostradamus era căutat de cetățenii bogați pentru a le pregăti horoscoapele. Treptat, a devenit faimos pentru puterile sale de vindecare și când s-a întors la Montpellier pentru a-și lua doctoratul, o mulțime mare s-a adunat pentru a-l auzi apărându-și practicile neortodoxe. I s-a acordat titlul de doctor și a deținut un loc la facultatea de medicină timp de trei ani înainte de a se muta să practice la Toulouse și apoi la Agen.

Les Prophéties

Volum Les Prophéties (Profețiile) a fost publicat în 1555 și conținea o colecție de poezii de patru versuri cunoscute sub numele de catrene. Catrenele lui Nostradamus nu respectă o ordine cronologică și sunt scrise într-un amestec de franceză, greacă, latină și occitană. Istoricii și experții lingvistici cred că poeziile conțin anagrame, precum și referințe la mitologie și astrologie, toate prezentate într-un limbaj confuz și criptic, care este greu de înțeles și interpretat.

Care profeții ale lui Nostradamus se presupun a fi adeverite?

Profeție: Moartea lui Henric al II-lea

Într-o profeție care a fost interpretată ca prezicea moartea lui Henric al II-lea cu câțiva ani înainte de evenimentul real, Nostradamus a scris: „Leul tânăr va învinge pe cel bătrân, Pe câmpul de luptă într-o singură bătălie; Îi va străpunge ochii printr-o cușcă de aur, Două răni devenite una, apoi va muri o moarte crudă.”

Soarta regelui francez părea să urmeze această predicție sumbră. În timpul unui turnir în 1559, Henric a fost pereche cu un tânăr nobil numit Gabriel de Lorges, Conte de Montgomery, Lord de Lorges și Ducey. La una dintre treceri, lancea tânărului s-a rupt, iar așchii ascuțite au pătruns în coiful regelui prin ochi și tâmplă. În cele din urmă, regele a murit din cauza rănilor sale.

Se crede că aceasta este una dintre primele predicții ale lui Nostradamus care s-au adeverit.

Marele Incendiu din Londra

Unul dintre cele mai faimoase evenimente din istoria britanică, Marele Incendiu din Londra a început în septembrie 1666 în brutăria lui Thomas Farriner din Pudding Lane. Timp de patru zile și nopți, focul a devastat Londra și a distrus aproape 13.000 de case.

Predicția legată de acest eveniment a devenit una dintre cele mai cunoscute dintre toate profețiile lui Nostradamus. Deci, a prezis el incendiul cu peste un secol înainte ca acesta să se întâmple?

Nostradamus a scris: „Sângele celor drepți va comite o greșeală la Londra, Ars prin fulgerul celor douăzeci și trei de șase; Doamna cea veche va cădea din locul ei înalt, Mai mulți din aceeași sectă vor fi uciși.”

Aceasta este una dintre cele mai ambigue dintre toate profețiile lui Nostradamus. „Douăzeci și trei și șase” poate face referire la anul, „doamna cea veche” ar putea face referire la Londra însăși. Cu toate acestea, referirea la „fulger” este ambiguă și cu siguranță nu reflectă modul în care a început Marele Incendiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?