Vrei să îți surprinzi familia sau prietenii cu murături neobișnuite? Iată ce poți să pregătești!
Toamna a venit, așa că mintea ne zboară și la zacuscă sau la rețetele de murături pe care am dori să le încercăm.
Iată câteva rețete de murături inedite, poate mai puțin cunoscute, dar delicioase și surprinzătoare!
Murături cu pepene verde
Da, pepenele verde poate fi murat! Bucățile crocante de pepene verde murat au un gust dulce-acrișor, perfect pentru a fi servite ca garnitură la fripturi.
Ingrediente
Pepene verde (mai ales partea mai albă de sub coajă)
Usturoi
Mărar
Oțet
Apă
Sare
Zahăr
Boabe de piper și ienibahar
Mod de preparare
Pepenele tăiat cubulețe se pune în borcan împreună cu usturoiul și mărarul. Se fierbe apa cu sare, zahăr și oțet, apoi se toarnă peste pepene. Se lasă la murat 2-3 săptămâni.
Murături de prune
Prunele murate sunt o delicatesă din Transilvania, perfecte pentru a acompania fripturi grele sau preparate din carne de vânat.
Ingrediente
Prune tari, de mărime medie
Sare
Oțet
Apă
Boabe de muștar, piper și coriandru
Frunze de dafin
Mod de preparare
Prunele se pun întregi în borcan, împreună cu condimentele. Se fierbe apă cu oțet și sare, se toarnă fierbinte peste prune și se lasă la murat minim 2 săptămâni.
Murături de harbuz (dovleac)
Dovleacul murat este o surpriză pentru cei care nu l-au încercat niciodată. Are o textură fermă și un gust unic, ușor picant.
Ingrediente
Dovleac tăiat cubulețe
Apă
Sare
Oțet
Zahăr
Ardei iute (opțional)
Frunze de viță de vie
Mod de preparare
Dovleacul se așază în borcane cu frunze de viță de vie între straturi. Se toarnă saramură cu oțet și zahăr și se lasă la murat timp de 3-4 săptămâni.
Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Cel mai bun test
Murături de conopidă și afine
Combinarea conopidei crocante cu gustul dulce-acrișor al afinelor este o idee neobișnuită, dar extrem de gustoasă.
Ingrediente
Conopidă
Afine proaspete
Apă
Sare
Oțet
Zahăr
Usturoi și boabe de muștar
Mod de preparare
Conopida și afinele se pun împreună în borcane. Se toarnă saramură fierbinte peste ele și se lasă la murat timp de 2 săptămâni
Murături de ardei umpluți cu varză roșie
Ingrediente
Ardei grași
Varză roșie tăiată fin
Apă
Sare
Oțet
Hrean și boabe de piper
Mod de preparare
Ardeii se scobesc și se umplu cu varza roșie amestecată cu puțină sare. Se așază în borcane și se toarnă peste ei saramura fierbinte. Se lasă la murat cel puțin 3 săptămâni.
Murături internaționale cu GUST senzațional. Rețețe magnifice de toamnă
Murături de mango
Murăturile de mango sunt populare în bucătăria indiană, dar au început să fie apreciate și în alte părți ale lumii. Au un gust exotic și picant.
Ingrediente
Mango necopt
Oțet
Sare
Ulei de muștar
Pudră de turmeric
Semințe de fenicul, chimion și coriandru
Ardei iute
Mod de preparare
Mango se taie felii și se amestecă cu condimentele și uleiul de muștar. Se lasă la murat la soare timp de câteva zile până când feliile de mango devin fragede.
Murături de ridichi
Ridichile roșii sau albe murate sunt crocante și au un gust ușor picant, excelente în sandvișuri sau ca gustare.
Ingrediente
Ridichi
Apă
Sare
Oțet
Usturoi
Mărar
Ardei iute (opțional)
Mod de preparare
Ridichile întregi sau feliate se pun în borcane cu usturoi și mărar. Se toarnă saramura și se lasă la murat 1-2 săptămâni.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci murături. Bilic, despre avantajele produselor fermentate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News