Murături inedite. ȘAPTE rețete surprinzătoare pe care nu le-ai încercat niciodată!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
freepik.com
freepik.com

Vrei să îți surprinzi familia sau prietenii cu murături neobișnuite? Iată ce poți să pregătești!

Toamna a venit, așa că mintea ne zboară și la zacuscă sau la rețetele de murături pe care am dori să le încercăm. 

Iată câteva rețete de murături inedite, poate mai puțin cunoscute, dar delicioase și surprinzătoare!

Murături cu pepene verde

Da, pepenele verde poate fi murat! Bucățile crocante de pepene verde murat au un gust dulce-acrișor, perfect pentru a fi servite ca garnitură la fripturi.

Ingrediente

Pepene verde (mai ales partea mai albă de sub coajă)

Usturoi

Mărar

Oțet

Apă

Sare

Zahăr

Boabe de piper și ienibahar

Mod de preparare

Pepenele tăiat cubulețe se pune în borcan împreună cu usturoiul și mărarul. Se fierbe apa cu sare, zahăr și oțet, apoi se toarnă peste pepene. Se lasă la murat 2-3 săptămâni.

Murături de prune

Prunele murate sunt o delicatesă din Transilvania, perfecte pentru a acompania fripturi grele sau preparate din carne de vânat.

Ingrediente

Prune tari, de mărime medie

Sare

Oțet

Apă

Boabe de muștar, piper și coriandru

Frunze de dafin

Mod de preparare

Prunele se pun întregi în borcan, împreună cu condimentele. Se fierbe apă cu oțet și sare, se toarnă fierbinte peste prune și se lasă la murat minim 2 săptămâni.

Murături de harbuz (dovleac)

Dovleacul murat este o surpriză pentru cei care nu l-au încercat niciodată. Are o textură fermă și un gust unic, ușor picant.

Ingrediente

Dovleac tăiat cubulețe

Apă

Sare

Oțet

Zahăr

Ardei iute (opțional)

Frunze de viță de vie

Mod de preparare

Dovleacul se așază în borcane cu frunze de viță de vie între straturi. Se toarnă saramură cu oțet și zahăr și se lasă la murat timp de 3-4 săptămâni.

Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Cel mai bun test

Murături de conopidă și afine

Combinarea conopidei crocante cu gustul dulce-acrișor al afinelor este o idee neobișnuită, dar extrem de gustoasă.

Ingrediente

Conopidă

Afine proaspete

Apă

Sare

Oțet

Zahăr

Usturoi și boabe de muștar

Mod de preparare

Conopida și afinele se pun împreună în borcane. Se toarnă saramură fierbinte peste ele și se lasă la murat timp de 2 săptămâni

Murături de ardei umpluți cu varză roșie

Ingrediente

Ardei grași

Varză roșie tăiată fin

Apă

Sare

Oțet

Hrean și boabe de piper

Mod de preparare

Ardeii se scobesc și se umplu cu varza roșie amestecată cu puțină sare. Se așază în borcane și se toarnă peste ei saramura fierbinte. Se lasă la murat cel puțin 3 săptămâni.

Murături internaționale cu GUST senzațional. Rețețe magnifice de toamnă

Murături de mango

Murăturile de mango sunt populare în bucătăria indiană, dar au început să fie apreciate și în alte părți ale lumii. Au un gust exotic și picant.

Ingrediente

Mango necopt

Oțet

Sare

Ulei de muștar

Pudră de turmeric

Semințe de fenicul, chimion și coriandru

Ardei iute

Mod de preparare

Mango se taie felii și se amestecă cu condimentele și uleiul de muștar. Se lasă la murat la soare timp de câteva zile până când feliile de mango devin fragede.

Murături de ridichi

Ridichile roșii sau albe murate sunt crocante și au un gust ușor picant, excelente în sandvișuri sau ca gustare.

Ingrediente

Ridichi

Apă

Sare

Oțet

Usturoi

Mărar

Ardei iute (opțional)

Mod de preparare

Ridichile întregi sau feliate se pun în borcane cu usturoi și mărar. Se toarnă saramura și se lasă la murat 1-2 săptămâni.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci murături. Bilic, despre avantajele produselor fermentate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel