Mumia unui copil nobil din secolul XVII a fost analizată printr-o autopsie virtuală (Imagini în articol)

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Bizar
Sursă foto: www.frontiersin.org
Sursă foto: www.frontiersin.org

Mumia unui copil care a trăit în secolul XVII a fost supusă unui examen CT, pentru o ”autopsie virtuală”. 

Copilul a fost găsit într-o criptă aristocratică a unei familii austriece, unde condițiile au permis mumificarea naturală, păstrând țesuturile moi care conțineau informații critice despre viața și moartea sa. Cadavrul a fost îngropat într-un sicriu de lemn nemarcat în locul sicrielor elaborate de metal rezervate celorlalți membri ai familiei îngropați acolo. Echipa a efectuat o autopsie virtuală și o testare cu radiocarbon și a examinat înregistrările de familie și indicii materiale cheie de la înmormântare pentru a încerca să înțeleagă cine era copilul și cum a arătat viața lui scurtă, scrie Heritage Daily.

”Acesta este doar un caz”, a spus Andreas Nerlich, autorul principal al lucrării publicate în Frontiers in Medicine, ”dar, deoarece știm că ratele de deces timpurii ale sugarilor erau în general foarte mari la acel moment, observațiile noastre ar putea avea un impact considerabil în reconstrucția generală a vieții copiilor chiar și în clasele sociale superioare.”

În ciuda faptului că era supraponderal, micuțul suferea de malnutriție

Autopsia virtuală a fost efectuată prin scanare CT. Nerlich și echipa sa au măsurat lungimile oaselor și au analizat erupția dentară și formarea oaselor lungi pentru a stabili dacă copilul avea un an sau mai mult când a murit. Țesutul moale a arătat că copilul era un băiat supraponderal pentru vârsta lui, demonstrându-se că părinții lui au putut să-l hrănească bine, dar oasele spuneau o poveste diferită.

Coastele copilului au devenit malformate în modelul numit rozariu rahitic, care se observă de obicei în rahitismul sever sau scorbut. Deși a primit suficientă mâncare pentru a crește în greutate, era încă subnutrit. În timp ce înclinarea tipică a oaselor văzută în rahitism a fost absentă, aceasta poate să fi fost din cauza faptului că el nu a mers și nu s-a târât. Deoarece autopsia virtuală a relevat că avea o inflamație a plămânilor caracteristică pneumoniei, iar copiii cu rahitism sunt mai vulnerabili la pneumonie, este posibil ca această deficiență nutrițională să fi contribuit chiar la moartea sa prematură.

”Combinația dintre obezitate și o deficiență severă de vitamine poate fi explicată doar printr-o stare nutrițională în general ”bună” împreună cu o lipsă aproape completă de expunere la soare”, a spus Nerlich, adăugând: ”Trebuie să reconsiderăm condițiile de viață ale copiilor aristocrați din vechile societăți înalte”.


Sursă foto: www.frontiersin.org

Află mai multe informații și citește continuarea pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel