Multă agresivitate, ne apropiem de retrogradarea lui Marte în semnul Gemenilor. Afirmații pentru siguranță la volan

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Marte rămâne în Gemeni până pe 25 Martie 2023, având o perioadă de retrogradare între lunile octombrie și ianuarie. Fiind o planetă personală, vom resimți mai puternic acest tranzit care va aduce ceva agresivitate, așa cum îi stă în fire. 

Când Marte este retrograd (adică din luna octombrie 2022), aduce şi foarte multă agresivitate. Fiind în Gemeni, semn guvernat de Mercur, vorbim de comunicare, de vorbe, de SMS-uri, de mail-uri, de toată zona aceasta, dar și de transporturi, desigur, deci de șofatul de zi cu zi. 

Să ne pregătim deja aducând mai multă siguranță în viața noastră. Să conduci o maşină este o responsabilitate mare, mai ales când vorbim nu doar de siguranţa ta şi a celorlalţi din automobil, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. De aici şi sentimentele de anxietate, stres sau nervi când ne urcăm la volan în zile aglomerate, când ne grăbim poate cel mai mult sau ne pregătim de o călătorie lungă. Pentru a ajunge mereu în siguranţă la destinaţie, trebuie să iei în considerare câteva reguli şi să ţi le repeţi zi de zi. Iată zece afirmaţii pentru siguranţă la volan:

ZECE afirmaţii pentru a conduce în siguranţă

Spuneți aceste afirmații cel puțin o dată și în mod ideal, de mai multe ori înainte, în timpul și după ce aţi condus. Spuneți-le chiar și atunci când nu conduceți pentru a crea noi modele de gândire în mintea dvs. și traduceți-le încet în obiceiuri și comportamente inteligente și sigure de conducere.

1. Nu conduc nicăieri dacă pot face o plimbare sau să aleg o bicicletă, un taxi sau un metrou.

Înainte de a conduce oriunde, întrebați-vă dacă într-adevăr trebuie să conduceți acolo şi dacă nu aveţi alte variante precum să mergeţi pe jos, să luați un taxi, să urcați în metrou sau să vă urcați într-un avion sau un tren, depinzând de cât de lungă este călătoria. Dacă aveți opțiuni mai bune, luați-le în considerare.

2. Mă simt odihnit și energizat și mă concentrez pe deplin la întreaga mea călătorie.

Asigurați-vă că aveți multă energie pentru a fi în alertă pe parcursul întregului drum (până acolo și înapoi). Dacă nu, amânați călătoria, în loc să apelaţi la cofeină când sunteţi într-o stare de oboseală.

3. Mă abțin să conduc dacă mă simt distras sau preocupat mental.

Ori de câte ori te simți prea distras pentru a te concentra asupra muncii tale sau asupra sarcinii pe care o ai, probabil că ești prea distras pentru a conduce. Este bine să fii preocupat de ceva care te consumă, atâta timp cât nu o faci la volan.

4. Nu mă urc la volan dacă emoțiile mele nu sunt sub control.

Verificați cum vă simțiți. Nu urcați niciodată în mașină când sunteți emoționat - furios, nefericit, supărat, frustrat - până după ce v-ați liniștit. Faceţi o regulă cu partenerul de cuplu ca în cazul în care vă certaţi, niciunul să nu iasă pe uşă cu cheile maşinii.

5. Sunt atent la unde mă îndrept și cum ajung acolo.

Fiți specific cu privire la obiectivul dvs. - unde conduceți, ce traseu urmați, urmați un GPS sau știți unde mergeți? Câte opriri dacă există? Dar ruta de întoarcere? Trasați-o în minte și acordați atenție.

6. Iert șoferii nerăbdători și neglijenți de pe drum, pentru că fost şi eu uneori unul dintre ei.

Nu ești singurul care prezintă un pericol pentru tine și pentru ceilalți; pot fi și alţii. Iartă-i şi nu te enerva, dar ferește-te de ei. Conduceți defensiv.

7. Îmi folosesc timpul cu înțelepciune pe drum începând un program audio la început și lăsându-l să ruleze neîntrerupt până ajung la destinație.

În mod ideal, folosiți-vă timpul pentru a învăța din cărți audio sau podcast-uri pentru că de câte ori poți asculta aceleași melodii mereu? Timpul de conducere poate fi util dacă îl planificați în avans și nu uitați, nu butonaţi dispozitivul dvs. de la plecare până la sosire.

8. Știu că totul poate aștepta până când sunt parcat și ies din mașină, de la e-mailuri, apeluri telefonice, şi mesaje text.

În niciun caz, nu butonaţi telefonul cât timp conduceţi. Dacă apare o situație de urgență, poate aștepta până când ajungeți la destinație. Dacă este o urgență reală, este posibil ca oamenii să vă sune și nu doar să vă trimită mesaje text.

9. Nu mă pun pe mine sau pe ceilalți în pericol, luând în considerare lucrurile mari și mici.

Trebuie să fiți atenți la lucrurile mici la fel de mult ca la lucrurile mari atunci când conduceți. Nu întotdeauna viteza te pune în dificultate. Întoarce-ți capul într-un moment nepotrivit sau eşti neatent la o groapă ori indicator sau alte lucruri mici care te pot pune în pericol. Acordați o atenție suplimentară.

10. Sunt un șofer bun, sigur, alert și atent de fiecare dată când mă urc la volan.

Mai întâi trebuie să o crezi ceva înainte să devenă realitate. Poți să te schimbi, să știi! Deci, schimbă ceea ce crezi cu gândul că ești un conducător minunat și apoi manifestă acea viziune exactă în realitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel