Mindfulness: abordare holistică a vieții, ce încurajează conștientizarea și acceptarea prezentului

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
freepik.com
freepik.com

Mindfulness este o practică mentală și o abordare a vieții care presupune conștientizarea prezentului, fără a judeca sau reacționa excesiv la ceea ce se întâmplă.

Poate că ai auzit de acest termen până acum. Sau nu.

Conceptul de mindfulness implică o atenție și o concentrare pe senzațiile, gândurile și emoțiile din mediul înconjurător, fără a te lăsa prins în trecut și nici preocupat excesiv de viitor.

Dacă practici această tehnică, trebuie să fii prezent în momentul actual. Să trăiești clipa, să observi senzațiile, gândurile și emoțiile, fără a le judeca sau a le analiza excesiv.

Totodată, o parte esențială a conceptului de mindfulness o reprezintă capacitatea de a-ți axa atenția asupra unei anumite senzații sau activități, precum respirația sau simțurile.

Vârsta nu determină probabilitatea de apariție a unei aritmii.

De asemenea, este important să fii deschis și să accepți ceea ce observi în momentul respectiv. Nu trebuie să te judeci. Nici pe tine și nici experiențele pe care le-ai trăit.

Mindfulness-ul este practicat precum o formă de antrenament mental. Cu alte cuvinte, este esențial să te antrenezi, ca să devii atât de conștient și prezent de fiecare aspect al vieții tale.

CINCI efecte psihologice ale NOSTALGIEI

Trebuie să știi că numeroase studii au demonstrat că practicarea acestei tehnici de mindfulness poate să aducă beneficii importante pentru sănătatea mentală și fizică, inclusiv reducerea stresului, a anxietății și a depresiei, dar și îmbunătățirea capacității de concentrare.

Practicând mindfulness, reușești să faci față mai ușor greutăților sau situațiilor dificile prin care treci.

Din fericire, există o mulțime de tehnici prin care poți să practici mindfulness. Amintim de meditație și yoga, care te pot ajuta în parcursul tău.

În esență, mindfulness reprezintă o abordare holistica a vieții, ce încurajează conștientizarea și acceptarea prezentului. Poate fi un instrument puternic pentru creșterea personală, dar și pentru îmbunătățirea dispoziției.

Este normal să vorbești cu tine însuți? Psiholog: Acest tip de vorbire este cheia dezvoltării

Ca să beneficiezi pe deplin de această tehnică, este indicat să o practici în mod regulat. Acest lucru poate să însemne o sesiune de meditație de câteva minute.

Este o abordare care necesită timp și răbdare. Este important să fii blând cu propria persoană și să nu te aștepți să apară rezultate imediate.

Totodată, mindfulness nu este doar despre meditație, ci poate fi aplicat în orice aspect al vieții tale. Poți să practici această tehnică în timp ce te speli pe dinți, când conduci sau când bei o cafea.

Inspiră-te și din următorul articol: Vindecarea sufletului. Exemple de CĂRȚI pline de sens, pe care merită să le citești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel