Mic dejun dulce, de dieta. Rețeta propusă de un nutriționist

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a dezvăluit o rețetă de mic dejun dulce, care nu-ți va afecta silueta. Iată cum se prepară.

Pancakes cu fulgi de ovăz și afine

Ingrediente

4 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
2 căni de lapte
1 ½ căni de fulgi de ovăz 
1/2 cană de faină integrală
50g afine congelate
2 1/4 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurițe de sare fină
2 ouă mari
3 linguri de unt nesărat, topit și răcit
3/4 linguri vanilie
îndulcitor pe bază de stevia/green sugar după gust
ulei și unt în amestec pentru a unge forma de clătite americane/ tigaia

Cum se prepară

Se mixează în robot fulgii de ovăz până la o textură fină, timp de 2 minute, apoi se transferă într-un castron mare. Se adaugă apoi și restul ingredientelor uscate. Se mixează laptele cu zeama de lămâie, apoi se încorporează treptat toate ingredientele umede (untul topit, ouăle, esență de vanilie).

Se toarnă treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate, amestecând continuu în aceeași direcție, apoi  la final se adaugă afinele. Se prepară în tigaie sau în forma de clătite, prăjind pe ambele părți la temperatură medie. Adăugați afine sau căpșuni pentru decor.

BONUS: Mic dejun sărat

Dacă preferi, însă, un mic dejun sărat, fără prea multe griji pentru siluetă, poți opta pentru o omletă extrem de pufoasă și delicioasă. Ai rețeta mai jos.

Omletă cu șuncă și brânză

Ingrediente

3 ouă
2 linguri lapte
2 felii subţiri şuncă (gen Praga)
2 felii subţiri caşcaval
1 fir pătrunjel
sare

Cum se prepară

Şuncă şi caşcavalul se taie bucăţele mici. Se toacă pătrunjelul. Se bat bine ouăle cu lapte şi sare, apoi se adaugă şunca, caşcavalul şi pătrunjelul în compoziţie, potrivit e-retete.ro. Într-o tigaie mai largă, încinsă şi unsă doar cu puţin ulei turnaţi compoziţia de omletă, scuturaţi tigaia să se întindă egal omleta şi prăjiţi la foc mediu spre mare până vedeţi că pe margini e închegată.

Ajutându-vă de un cuţit, desprindeţi pe o margine omleta de tigaie şi trageţi în partea opusă astfel încât omleta să se plieze în două. Apăsaţi cu dosul unei furculiţe pe toată suprafaţa ei să iasă excesul de compoziţie necoaptă din interior. Mai lăsaţi 30 secunde la prăjit şi apoi întoarceţi omleta. Lăsaţi să se prăjească şi pe cealalaltă parte. Serviţi cu roşii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel