Marea greșeală pe care o faci cu PÂINEA. TRUCURILE care o mențin proaspătă mai multe zile

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Trucurile geniale prin care poți prelungi termenul pâinii și cum o poți menține proaspătă.

Pâinea este unul dintre alimentele preferate de întreaga lume, un aliment care e mereu prezent pe mese și tocmai de aceea ne dorim cu toții ca pâinea să rămână meru proaspătă și bună, exact ca atunci când am cumpărat-o. 

Ei bine, află că există câteva trucuri prin care poți salva pâinea care dă semne de învechire la nicio zi după ce ai cumpărat-o sau prin care poți salva pâinea dacă ai cumpărat mult prea multă. 

Depozitarea incorectă conduce la mucegăirea pâinii.

Primul truc constă în depozitarea pâinii în congelator. Dacă vrei să te bucuri de pâine proaspătă tot timpul, temperaturile scăzute din congelator vor ajuta la stoparea modificărilor moleculelor de amidon din pâine. În acest fel, pâinea nu se va învechi prea curând.

Dacă vrei să te bucuri de prospețimea pâinii, chiar și după congelarea ei, trebuie să o consumi imediat după decongelare, dar ține minte, indiferent dacă bagi pâinea la rece în congelator sau frigider, nu o pune niciodată în punga de plastic, pentru că punga prinde umezeală, iar pâinea se învechește din cauza proteinelor de gluten care o fac mai tare cu timpul.

Ține minte, de fiecare dată când vrei să pui pâinea la frigider sau congelator, pune-o în pungă de hârtie. 

Mai există și varianta pungii speciale, cea care se găsește în supermarketuri sau chiar în brutării, plus o cutie metalica, două elemente care vor permite ca pâine să-și crească perioada de valabilitate, scrie DC NEWS.RO

Truc cu tulpină de țelină. La ce te ajută

Al doilea truc pentru a avea în casă pâine proaspătă mai mult timp este introducerea unei tulpini de ţelină în punga de pâine.

Tulpina de țelină are rolul de a preveni uscarea pâinii şi îi va menţine textura şi prospeţimea mai mult timp, potrivit csid.ro

Marea greșeală pe care o faci cu pâinea

Cei mai mulți dintre noi depozităm pâinea într-o cutie specială, de regulă din lemn.

Cu toate acestea, trebuie să știi că lemnul prinde umezeală înăuntru, ceea ce face ca pâinea să se condenseze, atrăgând inevitabil mucegaiul.

Cum faci pâine pufoasă cu mălai. Rețeta simplă și delicioasă

Ingrediente

450 g făină 650
230 g mălai fin
250 g apă caldă
150 g lapte cald
2 linguri ulei
1 pliculeţ drojdie uscată
1 linguriţă sare

Cum se prepară

Dizolvă drojdia în apă caldă, apoi las-o să se activeze pentru 10 minute. Adaugă peste apă jumătate din cantitatea de mălai şi 4-5 linguri făină. Lasă maiaua obţinută pentru 30 de minute acoperită, la loc cald, potrivit retetepractice.ro. După ce maiaua a crescut, adaugă praful de sare, restul de mălai şi de făină, laptele cald şi uleiul. Frământă aluatul obţinut pentru cca 10 minute pe blatul presărat cu făină, până ce obţii un aluat de pâine fin şi elastic.

Dă aluatul la crescut într-un vas uns cu puţin ulei, până ce îşi dublează volumul. Odată crescut aluatul de pâine cu mălai, frământă-l încă 2 minute, apoi dă-i o formă cât mai rotundă şi aşază-l pe o tavă de cuptor presărată fin cu mălai. Lasă pâinea cu mălai la crescut, până ce s-a dublat din nou ca volum, apoi dă-o la cuptor la 200 grade pentru 10 minute, apoi scade temperatura în cuptor la 180 grade şi mai lasă pâinea cu mălai la copt pentru încă 30-35 minute, sau până când se rumeneşte bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel