Marc Jones, decanul astrologiei americane: „Astrologia, ca orice psihologie, este capabilă să prezică probabilitățile într-o situație dată!”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Diverse

Marc Jones a fost numit decanul astrologiei americane. Este cunoscut ca principalul lider al mișcării din secolul al XX-lea care a avut ca scop reformularea studiului astrologiei. 

Marc Edmund Jones (1888-1980) a fost un astrolog, scenarist, ocultist și pastor presbiterian american. S-a născut pe 1 octombrie 1888, la ora 8:37  în St. Louis, Missouri.

În zilele noastre, el este cunoscut pentru munca sa privind tiparele de aspect și simbolurile sabiene. În colaborare cu clarvăzătoarea Elsie Wheeler, el a descoperit sau inventat aceste simboluri ca un mijloc de a asocia imagini vizuale specifice fiecărui grad al horoscopului (canalizate în 1925 și publicate în 1953). În anii 1970, Marc Edmund Jones a inițiat personal premiul care îi poartă numele.

În 1915, s-a alăturat Societății Rozacruciene și a început să predea cursuri pentru grupul lui Max Heindel. El a spus că „acolo a dobândit o înțelegere profundă a ocultului și a experimentat realitatea ecranului profeției, sau ideea că lucrurile se îmbină și fac parte unele din altele."

Anul 1922 a marcat un punct de cotitură pentru omul care avea să devină cunoscut ulterior drept „Cabalistul." A respins astrologia populară de ghicire a norocului din acea perioadă, a început să organizeze și să codifice materialul său astrologic folosind ceea ce el numea o metodă „cabalistică." Deși metoda sa includea Kabbala ebraică mai larg recunoscută, el și-a descris abordarea ca o îmbinare între rațiune și inimă, sau poezie și filozofie, direcționată spre a ajuta individul să integreze aceste funcții în sine însuși. Structura cabalistică a lui Jones impregnează materialele de învățătură sabiene.

Claudius Ptolemeu, om de știință și astrolog: „Este evident că majoritatea evenimentelor își trag cauzele din cerurile învăluitoare!”

Iată un fragment scris de Jones!

„Încep cu planeta Marte deoarece este planeta care are cel mai mult de-a face cu activitatea simplă. Marte este planeta care este cel mai aproape de Pământ în afara Pământului. Reprezintă locul în viață unde eliberezi energie, îți pierzi cumpătul și te miști cel mai intens pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Deoarece Marte este în prima casă aici, în harta lui Teddy Roosevelt, aceasta cere o energie neobișnuită, ceea ce descrie cu siguranță nativul. Acum, să stabilim o tehnică pentru această propunere de a citi de la planete. Uită-te la fiecare planetă după semn, după casă și apoi, pentru a avea un pic de culoare pentru interpretare, după gradul simbolic.
Justificarea pentru utilizarea acestor grade simbolice este că funcționează. Aici este ceva care îi derutează pe oameni. Îmi amintesc povestea din Biblie despre băiatul care a fost vindecat de orbire. Oamenii învățați au venit la el și i-au spus că era imposibil. Pur și simplu nu s-a întâmplat. Cărțile de medicină spuneau că nu se poate face astfel. Aceasta, desigur, este propria mea versiune a poveștii! Tânărul din narațiunea biblică, care era un fel de persoană simplă, a remarcat: Ceea ce spuneți este foarte interesant. Sunteți domni învățați. Sunt convins că sunteți foarte deștepți și știți mult mai mult decât știu eu. Cu toate acestea, tot ce știu este că odată eram orb și acum văd. Nu vom intra într-o discuție despre gradele simbolice, ci ne vom mulțumi cu faptul că acestea sunt ceva care funcționează.

Aici avem Marte în Capricorn, sau în semnul discriminării critice. Cu Mercurul meu în Scorpion, îți voi da multe porecle în seara asta și îți sugerez să îți faci propriile tale când ale mele nu se potrivesc. Mi le-am făcut pentru mine pentru a economisi timp și efort și le găsesc de mare ajutor. Pentru mine, Capricornul este semnul discriminării critice, bine ilustrat de campania lui Teddy împotriva falsificatorilor naturii. Marte este, de asemenea, în casa personalității, pe un grad simbolizat destul de curios ca un grad de splendoare. Gradul Sabian (Capricorn 18) spune: Din mândra navă de război a Britanniei, un simbol al puterii sale maritime, zboară Union Jack în demnitate calmă.Îmi amintesc că T.R. a transformat Statele Unite într-o putere de primă clasă și a făcut asta cu Marina. Astfel, simbolul reflectă exact situația.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel