Mâncarea de post este mai sănătoasă? Iată ce spun experții

Autorul articolului: Elena Didila |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Stiri
Fotografie de la BULBFISH/ Pexels
Fotografie de la BULBFISH/ Pexels

Nu oricărei persoane îi este ușor să postească. Adeseori, mâncarea de post poate fi fadă și sărăcăcioasă în varietatea de alimente.

Preparatele din comerț pentru post sunt ultraprocesate și nu tocmai sănătoase, dar specialiștii în nutriție consideră că oamenii pot alege alimente care fac bine organismului uman. În timpul anului, credincioșii creștini, fie ei catolici sau ortodocși, țin mai multe posturi, în care nu au voie să mănânce anumite alimente, precum: carnea, laptele sau ouăle. Drept urmare, acestea trebuie înlocuite cu alte preparate care să asigure necesarul de vitamine și energie pentru corp, potrivit Shtiu.

Ce alimente să consumi în post?

Cele mai importante posturi pentru credincioșii creștini sunt cel al Crăciunului și al Paștelui. În aceste perioade, oamenii nu au voie să consume carne, lapte ouă, ba chiar și ulei. Drept urmare, trebuie găsite alternative vegetale pentru necesarul de proteine și vitamine.

Așadar, în zilele de post pot fi consumate legume, precum: fasolea, mazărea, năutul, soia sau lintea. La capitolul fructe nu există restricții, însă din dieta de post ar trebui să facă parte și nucile, alunele, arahidele, migdalele, fiindcă au foarte multe proprietăți benefice pentru organismul uman. Totodată, orezul brun și cerealele asigură un aport important de proteine și nu trebuie uitată nici ciupercile sau semințele.

Specialiștii în alimentație atrag atenția că mâncarea de post din comerț este ultraprocesată și este indicat să fie evitată. Totodată, în aceste perioade trebuie respectate anumite reguli pentru a nu lua în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel