Lună Albastră, pe 19 august. Ce știm despre originile acestui eveniment special?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Freepik.com
Freepik.com

Luna Plină în Vărsător de pe 19 august este și o Lună Albastră. Iată ce ar trebui să știi despre neașteptatul eveniment!

Din punct de vedere astrologic, ne putem aștepta la evenimente mai ciudate sau neconvenționale. Când avem un eveniment în semnul Vărsătorului, tema principală este eliberarea. Citește aici previziunile pentru fiecare zodie: Lună Plină în Vărsător, pe 19 august. La ce trebuie să fie atente toate zodiile? 

Există două moduri de a descrie o Lună Albastră. Prima descriere își are originea în Almanahul Fermierilor din Maine din secolul al XIX-lea, care conține o listă a tuturor Lunilor Pline dintr-un an tropical. Această perioadă nu este aceeași cu un an calendaristic și se extinde de la un solstițiu de iarnă (în jurul datei de 20 decembrie) până la următorul. Almanahul Fermierilor din Maine include de obicei 12 Luni Pline în fiecare an tropical, trei pe sezon. Totuși, ocazional apar 13, ceea ce face ca un sezon să aibă patru Luni Pline. Spre deosebire de celelalte, această lună suplimentară nu avea un nume unic, așa că a fost pur și simplu numită Lună Albastră.

A doua explicație pentru o Lună Albastră provine dintr-o eroare care nu a fost niciodată corectată. Deși ar fi putut începe din cauza unei comunicări greșite, această a doua definiție a devenit mai populară decât cea originală. Totul a început în 1946, când un articol din Sky & Telescope, o revistă populară de astronomie, a greșit în explicarea Lunii Albastre. Articolul a interpretat greșit Almanahul Fermierilor din Maine și a explicat incorect că, dacă o a doua Lună Plină apărea într-o lună, aceasta era o Lună Albastră, iar această definiție a rămas.

În ciuda numelui, nu are nicio legătură cu culoarea. Această Lună arată ca oricare alta într-o noapte obișnuită, albă cu marcaje gri pal. Totuși, o Lună colorată în albastru este posibilă.

Ce aduce Sezonul Fecioarei pentru fiecare zodie/ascendent până pe 22 septembrie

Iată câteva lucruri interesante despre acest eveniment!

  1. Unii cred că provine din cuvântul din engleza veche „belewe,” care înseamnă „trădător,” în timp ce alții sugerează că ar putea deriva din expresia „Lună Trădătoare,” care se referea la o Lună suplimentară care perturbă ciclul lunar obișnuit folosit pentru a calcula datele sărbătorilor religioase.
  2. În cele mai rare ocazii, Luna poate chiar să devină albastră. Acest lucru se poate întâmpla din cauza fumului sau a particulelor de praf din atmosferă, cum ar fi în timpul unei erupții vulcanice cataclismice.
  3. Acum, pentru ca Luna Plină să apară de două ori în aceeași lună, prima trebuie să aibă loc la începutul sau aproape de începutul lunii. Intervalul mediu de timp între cele două este de 29,5 zile.
  4. „O dată la o lună albastră” a devenit acum o expresie colocvială, dar conform Dicționarului Oxford al Limbii Engleze, prima referință la o lună albastră provine dintr-un proverb înregistrat în 1528: Dacă ei spun că Luna este albastră, trebuie să credem că este adevărat.
    Există și posibilitatea unei „de două ori într-o Lună Albastră,” caz în care vei vedea două Luni Albastre într-un an. Acest lucru se întâmplă o dată la fiecare 19 ani.
  5. Pentru toți cei care se plimbă noaptea și cuplurile care vor să iasă la o întâlnire sub clar de Lună, aceasta a fost înregistrată ca fiind perioada perfectă.
  6. În unele culturi, se crede că Luna Albastră are puteri magice. De exemplu, în folclorul nativilor americani, Luna Albastră este un moment în care spiritele și strămoșii pot fi contactați, iar dorințele pot fi îndeplinite.
  7. În unele culturi, Luna Albastră este văzută ca un semn al unor evenimente semnificative ce urmează să se întâmple, atât bune, cât și rele. Unele culturi antice credeau că Luna Albastră era un avertisment despre un dezastru iminent, în timp ce altele o vedeau ca un semn de noroc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?