Lucrurile pe care să nu i le spui unei persoane care are un atac de panică. Care sunt cele mai nocive fraze în acele momente

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Lucrurile pe care să nu i le spui unei persoane care are un atac de panică. Acestea pot înrăutăți situația.

Lucrurile pe care să nu i le spui unei persoane care are un atac de panică. Specialiștii au întocmit o listă cu cele mai nocive patru fraze pe care i le putem spune unei persoane care suferă un atac de panică. 

Atacurile de panică sunt caracterizate de o combinație de simptome mentale, emoționale și fizice. Aceste atacuri încep, de obicei, cu un sentiment de teamă, nervozitate și frică. Sentimentele de anxietate cresc adesea în intensitate pe măsură ce persoana începe să experimenteze senzații precum:

- Dureri în piept

- Transpirație excesivă

- Palpitații ale inimii

- Greață

- Tremurături

- Dificultăți de respirație,

- Furnicături

Vezi și De ce strănutăm din cauza soarelui. Ce este strănutul fotic. Cât de gravă este afecțiunea.

Aceste simptome fizice inconfortabile sunt frecvent întâmpinate de gânduri și emoții de teamă, cum ar fi teama că atacul va face ca cineva să își piardă controlul, să înnebunească, să aibă o urgență medicală sau chiar să moară. În timpul unui atac de panică, nu este neobișnuit ca o persoană să treacă prin sentimente de depersonalizare și derealizare, în care se simte detașată de sine și de realitate.

Persoanele care au atacuri de panică nu au adesea niciun control asupra momentului în care simptomele lor vor lovi. Pentru persoanele cu tulburare de panică, aceste atacuri apar brusc, fără niciun avertisment sau cauză. Cei cu fobii specifice pot avea atacuri de panică doar atunci când sunt expuși la frica lor specifică; cu toate acestea, acești stimuli temuți nu pot fi întotdeauna ușor de evitat.

Lucrurile pe care să nu i le spui unei persoane care are un atac de panică

Având în vedere că atacurile pot avea loc în orice loc sau moment, unii oameni pot încerca să intervină și să ajute persoana în cauză să treacă peste atacurile de panică. Este cu adevărat amabil din partea cuiva să încerce să ajute o persoană să treacă prin aceste simptome provocatoare.

Cu toate acestea, prietenii bine intenționați, familia și chiar străinii pot încerca să facă tot posibilul să ajute, doar pentru a spune un lucru greșit persoanei care are atacul.

Calmează-te

Dacă i se spune să se calmeze, o persoană care are un atac de panică poate avea impresia că îi sugerați că are control total asupra simptomelor sale. Dacă o persoană ar putea pur și simplu să se calmeze și să nu mai aibă un atac de panică, ar face-o.

S-ar putea să credeți că ajutați la reorientarea persoanei spunându-i să se calmeze. În realitate, aceasta poate doar să o determine să fie mai conștientă și mai conștientă de simptomele sale.

Citește mai multe detalii pe dcmedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel