Lucruri interesante despre animale. Când credem că nu ne mai pot surprinde, o fac și mai mult!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Animalele nu încetează niciodată să ne surprindă. Iată câteva lucruri amuzante, dar interesante despre diferite specii!

Aceste lucruri amuzante despre animale pun în lumină diversitatea extraordinară, abilitățile și comportamentele care fac regnul animal cu adevărat fascinant și uimitor.

Limba balenei albastre cântărește cât un elefant - Balena albastră, cel mai mare animal de pe Pământ, are o limbă care poate cântări cât un elefant adult - între 1.800 și 3.600 kg.

Caracatițele au trei inimi - Caracatițele au nu una, ci trei inimi! Două inimi pompează sânge către branhii, în timp ce a treia îl pompează către restul corpului.

Porcii sunt excepțional de inteligenți - Porcii sunt cunoscuți pentru inteligența lor remarcabilă. Pot învăța trucuri și rezolva puzzle-uri la fel de rapid precum unii câini!

Vitele au prieteni foarte buni - Vitele formează legături strânse cu alte vite și deseori au prieteni foarte buni în turmele lor. Aceste animale sociale pot deveni stresate când sunt separate de tovarășii lor.

Mierea nu se strică niciodată - Arheologii au găsit oale de miere în mormintele egiptene antice care au peste 3.000 de ani și încă sunt perfect comestibile. Conținutul scăzut de apă și aciditatea naturală a mierii creează un mediu care previne creșterea bacteriilor și a altor microorganisme.

Căluții de mare masculi nasc - În lumea căluților de mare, masculii sunt cei care poartă și dau naștere puilor. Ei au un buzunar specializat în care femelele depun ouăle pentru a fi fertilizate și incubate de către masculi.

Cu ce se ocupă Poliția Canină și cine sunt eroii patrupezi 

Elefanții jelesc - Elefanții sunt cunoscuți pentru a manifesta comportamente asociate cu durerea, plângând pierderea membrilor familiei și chiar arătând respect atingând ușor oasele celor decedați.

Fluturii gustă cu picioarele - Fluturii au receptori gustativi pe picioare care îi ajută să determine dacă o frunză este potrivită pentru depunerea ouălor sau dacă o floare conține nectar.

Gheparzii sunt maești în accelerare - Gheparzii nu sunt doar cele mai rapide animale terestre, capabile să atingă viteze de până la 112 km/h, dar pot accelera de la 0 la 97 km/h în doar câteva secunde.

Meduza nemuritoare - Turritopsis dohrnii, o specie de meduză, poate reveni la forma sa juvenilă după ce ajunge la maturitate, permițându-i, teoretic, să trăiască infinit.

Mecanismul de apărare al peștelui balon - Când este amenințat, peștele balon se poate umfla, devenind mult mai mare și mai greu de înghițit pentru prădători.

Urșii polari au pielea neagră - Deși au blana albă, urșii polari au de fapt pielea neagră, care îi ajută să absoarbă și să rețină căldura de la soare.

Liliecii nu sunt orbi - Contrar mitului comun, liliecii nu sunt orbi. Majoritatea speciilor au o vedere bună.

Delfinii au nume pentru fiecare - Delfinii folosesc o fluierătură distinctă pentru a se identifica, asemănător cu un nume. De asemenea, folosesc aceste fluierături pentru a se chema între ei.

Degetul neobișnuit al Aye-Aye-ului - Aye-aye, un lemur originar din Madagascar, are un deget lung și osos pe care îl folosește pentru a ciocăni în copaci și a asculta insectele din interior. Apoi, reușește să extragă insectele cu degetul său special.

Albinele pot recunoaște fețele umane - Albinele de miere au capacitatea de a recunoaște și de a-și aminti fețele umane, fapt demonstrat prin experimente științifice.

Capacitățile de regenerare ale salamandrei - O salamandră poate regenera membre întregi, inclusiv oase, mușchi și nervi. Această capacitate regenerativă este studiată pentru aplicații medicale potențiale.

Cangurii nu pot merge înapoi - Datorită anatomiei unice a picioarelor din spate, cangurii nu pot merge sau se mișca înapoi. Ei pot doar să sară înainte.

Patrimoniul antic al tapirului - Tapirii sunt considerați fosile vii, deoarece au rămas relativ neschimbați de milioane de ani. Sunt înrudiți la distanță cu caii și rinocerii.

Puterea șocantă a țiparului electric - Țiparii electrici pot genera șocuri electrice de până la 600 de volți pentru a imobiliza prada sau a descuraja prădătorii.

Porumbeii pot detecta cancerul - Porumbeii au fost antrenați să detecteze celulele canceroase în mostre medicale cu un grad ridicat de acuratețe.

Șobolanii râd când sunt gâdilați - Șobolanii emit sunete înalte similare râsului atunci când sunt gâdilați, demonstrând că experimentează bucurie și joacă.

Puterea surprinzătoare a jderului - Jderii pot fi mici, dar posedă o forță imensă și sunt cunoscuți pentru faptul că pot captura prăzi mult mai mari decât ei înșiși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel