Locuri misterioase ale lumii pe care oamenii de știință nu le pot explica. Știi legenda piramidei Cuicuilco?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Mistere
Freepik.com
Freepik.com

Planeta noastră este ca un cufăr uriaș plin de minunății, unele dintre ele fiind fenomene naturale, iar altele create de om. Dar există locuri ciudate care sunt ca niște mari semne de întrebare, chiar și pentru oamenii de știință super inteligenți cu instrumentele lor sofisticate de înaltă tehnologie.

Acestea sunt locuri care nu doar că te vor face să te întrebi, dar îți vor provoca și toate cunoștințele, lăsându-te absolut uimit.

1. Triunghiul Bermudelor din Oceanul Atlantic de Nord și-a câștigat o reputație destul de interesantă. Dacă deja știți despre el, considerați aceasta o mică reamintire a misterelor care încă rămân nerezolvate. Este o regiune triunghiulară în Oceanul Atlantic de Nord, ale cărei colțuri sunt marcate de Florida, Bermuda și Antilele Mari. Acest loc a fost scena multor dispariții inexplicabile și misterioase de nave și avioane de-a lungul anilor. Chiar și misiunile de salvare par să fie înghițite de mister, adăugând un strat suplimentar de intrigă puzzle-ului nerezolvat. Dar unde a dispărut totul? Aceasta este întrebarea de un milion de dolari.

Unii oameni cred că există un fel de magie supranaturală în Triunghiul Bermudelor. Dar majoritatea oamenilor de știință cred că este mai degrabă vorba despre mediul înconjurător și forțele naturale ale Pământului. Chiar și cu toate teoriile existente, Triunghiul Bermudelor rămâne unul dintre cele mai mari mistere ale planetei.

2. În inima orașului Mexico City se află o ruină circulară liniștită și adesea trecută cu vederea - Piramida Cuicuilco. Această structură antică este în centrul a ceea ce se crede a fi cel mai vechi oraș din Valea Mexicului, construit de o civilizație care rămâne un puzzle și astăzi. Spre deosebire de piramidele obișnuite și ascuțite pe care le vedem, aceasta este rotundă. Dovezile indică faptul că Cuicuilco a început ca un sat agricol în jurul anului 1200 î.Hr. Deși nu suntem siguri despre oamenii din Cuicuilco și obiceiurile lor, lucrurile descoperite în timpul săpăturilor sugerează că adorau un vechi zeu numit „Zeul Vechi al Focului”. Ciudat, se pare că focul ar fi putut cauza prăbușirea bruscă a civilizației lor. Din păcate, părți ale zonei, împreună cu unii oameni, au fost îngropate de lavă și sufocate de cenușă. Astăzi, piramida este protejată ca un sit arheologic și o rezervație naturală. Chiar dacă este situată într-un cartier de clădiri și drumuri moderne, nu este cel mai prietenos loc pentru aventuri. Există multe animale periculoase, precum șerpii cu clopoței.

3. Formațiunea de roci Al Naslaa din Arabia Saudită este un spectacol uluitor care i-a nedumerit pe oamenii de știință ani de zile. Cum explici un bloc masiv de gresie tăiat chiar la mijloc, aproape ca și cum ar fi întâlnit un laser gigantic sau un cuțit colosal? Ceea ce îl face și mai fascinant este că aceste două jumătăți stau perfect echilibrate pe piedestale mici, sfidând atât gravitația, cât și bunul simț. Această remarcabilă rocă se află în Oaza Tayma, un loc plin de istorie, cultură și mistere intrigante. Dar cum a reușit această rocă să se împartă în două cu atâta precizie? Cât de vechi sunt petroglifele și cine au fost cei care le-au realizat? Aceste mistere îi fac pe oamenii de știință și geologi să aibă îndoieli. Multe idei circulă, de la cauze naturale precum eroziunea, intemperiile, activitatea tectonică, până la rolul liniilor de falie. Pe de altă parte, există speculații despre implicarea umană sau chiar extraterestră, cu idei care variază de la unelte sau arme puternice până la ritualuri sau mesaje gravate în piatră. Care explicație ți se pare mai convingătoare?

Cele mai bine păstrate secrete ale lumii. Ce nu vom afla niciodată?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel