Ce beneficii obținem dacă mâncăm zilnic aceste legume?
Castravetele este una dintre vegetatele cele mai potrivite pentru a face față unei zile toride de vară.
Deși este în mod frecvent considerat o legumă, de fapt, acesta este un fruct, membru al failiei Cucurbitaceae. Tot fruct este și roșia, astfel că atunci când vă faceți o salată de vară, răcoroasă și plină de vitamine, aveți un mix de fructe și legume.
Însă, indiferent de cum vreți să luați în considerare castravetele, important este ca acesta să se găsească în alimentație, mai ales că este un produs vegetal bogat în vitamine, minerale și nutrienți, cu un conținut impresionat de apă, 96%. Castravetele nu doar că ajută la hidratare, dar și echilibrează nivelul electrolitic și organism.
Castraveții, beneficii pentru sănătate
Promovează hidratarea
Așa cum am menționat anterior, castraveții au un conținut foarte mare de apă, care este importantă în buna funcționare o organismului, cu multiple roluri, între care reglarea temperaturii corporale și transportul substanțelor nutritive.
În fapt, hidratarea corectă poate afecta totul, de la performanța fizică la metabolism.
În timp ce majoritatea nevoilor dvs. de lichide se acoperă prin consumul de apă sau alte lichide, unele persoane pot obține până la 40% din aportul total de apă din alimente.
Top 5 remedii pentru buze uscate și crăpate
Ajută la scăderea în greutate
Castraveții ar putea să ajute la scăderea în greutate, în mai multe feluri diferite. În primul rând prin aportul caloric mic, dar și pentru cantitatea de fibre și de apă.
Atât fibrele, cât și apa dau o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. De altfel, castraveții pot fi consumați ca atare, în salate diverse sau în smoothie-uri ori sucuri.
Sucul de castravete, în diferite combinații poate fi consumat pentru îmbunătățirea sistemului digestiv.
Dietă vegetariană: ce să mănânci și ce beneficii aduce?
Foarte versatil, ușor de introdus în dietă
Ușor, cu o aromă distinctă, crocantă și răcoritoare, castraveții sunt de obicei savurați proaspeți sau murați în orice, de la salate la sandvișuri.
De asemenea, castraveții sunt adesea consumați cruzi ca o gustare cu puține calorii sau pot fi asociați cu hummus, ulei de măsline, sare sau sos de salată pentru a adăuga un pic mai multă savoare.
Cu doar puțină creativitate, castraveții pot fi savurați în multe feluri, mai mult, pot fi consumați la orice vârstă.
Citește articolul cu beneficiile complete ale castravetelui pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News