Legenda zodiacului chinezesc. De unde provin cele doisprezece animale ale horoscopului?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca
Freepik.com
Freepik.com

Care este semnul tău zodiacal? În astrologia occidentală, este o constelație determinată de data nașterii. Dar în zodiacului chinezesc este animalul desemnat anului de naștere. Iată cum s-a format!

Dintre numeroasele mituri care explică aceste animale și aranjamentul lor, cel mai durabil este cel al Marii Curse.

Conform poveștii, Yu Di, Împăratul de Jad și Conducătorul Cerurilor, dorea să găsească o modalitate de a măsura timpul, așa că a organizat o cursă. Primele douăsprezece animale care traversau râul urmau să câștige un loc în calendarul zodiacal în ordinea în care ajungeau.

Șobolanul s-a trezit la răsărit pentru a începe devreme, dar în drumul spre râu a întâlnit Calul, Tigrul și Bivolul. Deoarece Șobolanul era mic și nu putea înota bine, a cerut ajutorul animalelor mai mari. În timp ce Tigrul și Calul au refuzat, Bivolul cu inima bună a fost de acord să-l ducă pe Șobolan peste râu.

Însă, chiar înainte de a ajunge pe cealaltă parte, Șobolanul a sărit de pe capul Bivolului și a ajuns primul. Bivolul a sosit al doilea, urmat îndeaproape de Tigru.

Iepurele, prea mic pentru a se lupta cu curentul, a sărit agil peste pietre și bușteni și a ajuns al patrulea. Apoi a venit Dragonul, care ar fi putut zbura direct peste râu, dar s-a oprit să ajute niște creaturi pe care le-a întâlnit pe drum.

După a venit Calul, galopând peste râu. Dar chiar când a ajuns, Șarpele s-a strecurat pe lângă el. Calul speriat s-a retras și i-a dat voie Șarpelui să se strecoare pe locul șase.

Împăratul de Jad s-a uitat la râu și a zărit Capra,  Maimuța și Cocoșul, toți pe o plută, lucrând împreună pentru a o împinge prin buruieni. Când au ajuns pe cealaltă parte, trio-ul a convenit să acorde locul opt Caprei, care a fost cea mai armonioasă dintre ei, urmată de Maimuță și Cocoș.

Apoi Câinele a reușit să ajungă pe mal. Era un înotător excelent, dar s-a jucat în apă atât de mult încât a reușit să ajungă doar pe locul unsprezece. Ultimul loc a fost revendicat de Mistreț, care se înfometase și s-a oprit să mănânce și să doarmă înainte de a traversa linia de sosire.

Previziuni iunie 2024. Tensiuni mari și neliniște pentru ȘASE semne din zodiacul chinezesc

Așa că, fiecare an este asociat cu unul dintre animalele în această ordine. Ciclul reîncepe la fiecare șaizeci de ani. Calendarul tradițional chinezesc este alcătuit din două sisteme suprapuse. Animalele zodiacului sunt asociate cu ceea ce se numește Cele Douăsprezece Ramuri Pământești.

Un alt sistem, Cele Zece Tulpini Cerești este legat de cele cinci elemente clasice: metal, lemn, apă, foc și pământ. Fiecare element este atribuit cu ying sau yang.

Când cele douăsprezece animale ale Ramurilor Pământești sunt potrivite cu cele cinci elemente ale Tulpinilor Cerești și cu ying/yang, se creează șaizeci de ani de combinații diferite

Astfel, cineva născut în 1980 ar avea semnul de Maimuță de metal yang, în timp ce cineva născut în 2007 ar fi Mistreț de foc yin.

Șase profeții ale lui Nostradamus pentru Anul Dragonului - 2024. Evenimente care ar da lumea peste cap!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel