Lava Cake este un desert pe care îl poți prepara atunci când vrei să-ți impresionezi musafirii. Iată rețeta...
Ingrediente
- 170 g ciocolată amăruie 50%
- 115 g unt
- 30 g făină
- 60 g zahăr tos
- 1 g sare
- 4 ouă mari
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la 218°C. Taie ciocolata în bucăți, apoi pune-o peste unt, într-un bol rezistent la căldură. Pune bolul la cuptorul cu microunde și topește amestecul, cu pauze odată la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca. Alternativ, poți realiza amestecul de unt și ciocolată pe baie de abur.
Amestecă făina, zahărul și sarea într-un bol. Într-un bol separat, amestecă două ouă cu două gălbenușuri. Toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată. Amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn, scrie retete.unica.ro. Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe.
Pregătește aproximativ 5 forme termo-rezistente, pe care le tapetezi cu pudră de cacao. Pune-le pe toate pe o tăviță și toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme. Pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.
După ce scoți tava din cuptor, așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răstoarnă-le pe fiecare pe câte o farfurie. Opțional, poți să le pudrezi cu puțin zahăr pudră.
Desertul se servește când încă este fierbinte, cu înghețată și fructe alături.
Citește și:
Rețete de prăjituri pe care merită să le încerci în weekend
1. Prăjitură cu dovleac copt
Această prăjitură nu este recomandată doar pentru sezonul rece, ci de fiecare dată când simți nevoia de acest preparat aromat și gustos.
Ingrediente:
400 g de piure de dovleac copt
150 g de zahăr brun
150 ml de ulei
2 ouă
Coaja rasă de la o lămâie
O lingură de esenţă de vanilie
1-2 linguriţe de scorţişoară
300 g de faină
Un plic de praf de copt
Un vârf de sare
Prepară piureul de dovleac. Taie-l în bucăți mici și scoate semințele dovleacului. Pune bucățile pe o hârtie de copt și introdu-le în cuptor pentru o ora, până când vezi că intră ușor furculița în ele.
Îndepărtează coaja și pune dovleacul în mixer, până când obții un piure cremos și fin.
Apoi treci la pregătirea prăjiturii. Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă rotundă cu făină și unt.
Între timp, amestecă piureul de dovleac cu ouăle, zahărul brun, uleiul și cu aromele. Amestecă bine cu un tel. Pune și făina, praful de copt și sarea. Mixează bine, până când se încheagă compoziția. Toarnă această compoziție în tavă și pune totul la cuptor cel puțin 45 de minute, până când se taie ușor.
2. Fursecuri gustoase de casă
Ingrediente pentru 30-40 de fursecuri:
180 g de unt moale
280 g de făină
Un ou
100 g de zahăr pudră
O păstaie de vanilie
O linguriţă coajă rasă de lămâie
Un vârf de sare
Ingrediente pentru decor: cireșe confiate/ciocolată albă sau neagră/fulgi de ciocolată/bombonele
Le poţi pregăti oricând îţi doreşti, chiar și în acest weekend!
Pentru această reţetă, poţi folosi fie pistolul pentru biscuiţi, fie formele clasice pentru fursecuri.
Se adaugă untul moale în mixer, apoi zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie, păstaia de vanilia şi mixezi, până obţii o compoziţie omogenă.
Pune şi oul, până se integrează în crema omogenă, apoi adaugă făină, până ai un aluat cremos cu consistenţă densă.
După ce aluatul este gata, utilizează formele pentru fursecuri, în funcţie de preferinţe şi adaugă-le în cuptor, în tava. Înainte de a le introduce în cuptor, nu uita de ingredientele cu care poţi orna fursecurile: bombonele, perle de zahăr sau cireşe confiate, care le vor oferi un gust nemaipomenit. De îndată ce fursecurile s-au copt, se pot consuma calde sau reci, cu un pahar cu lapte. Citește mai departe>>
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News