David Popovici s-a calificat în finala la 200 metri liber cu cel mai bun timp din semifinale la Jocurile Olimpice de la Paris

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: pagina de Facebook a lui David Popovici
Sursa foto: pagina de Facebook a lui David Popovici

David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100.

Să ne amintim detalii din astrograma înotătorului român!

David Popovici s-a născut pe 15 septembrie 2004, la București. Fiind Fecioară, el întruchipează trăsăturile specifice acestei zodii, cunoscută pentru perfecționismul său. Nativii Fecioară muncesc din greu, sunt meticuloși, optimizează constant și tind să fie nemulțumiți până ajung la perfecțiune, evitând greșelile pe cât posibil.

Soarele formează o conjuncție exactă cu Marte în harta sa natală, aspect ce îi conferă curaj, neînfricare, competitivitate și o puternică voință de a învinge. Această poziție astrală îl face organizat, hotărât și, uneori, fioros sau nerăbdător. Încrederea sa radiază oriunde s-ar afla, caracteristică întâlnită adesea la militari, forțe speciale sau competitori de top.

Un alt element favorabil este prezența lui Jupiter în conjuncție cu Soarele și Marte, tot în Fecioară. Cu cât este mai disciplinat și urmează rutina specifică Fecioarei, cu atât va avea mai mult succes. Jupiter amplifică șansele de reușită, recompensând eforturile sale constante și corectitudinea.

Trimisul special al AGERPRES, Adrian Ţone, transmite: Înotătorul român David Popovici s-a declarat mulţumit că s-a calificat în finala la 200 metri liber cu cel mai bun timp din semifinale, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris.

'Sunt foarte mulţumit, pentru că singurul obiectiv pe care îl aveam de îndeplinit astăzi era să mă calific pentru următoarea etapă. M-am calificat în finală şi primul, deşi nu a fost uşor, a declarat David Popovici.

Publicul este incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public, aşa că mă bucur să văd şi eu ce înseamnă cu adevărat publicul la Jocurile Olimpice, să văd cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de, nici arenă sau hală nu, e un stadion de fapt. Mă şi copleşeşte, mă şi motivează atmosfera, mă şi sperie, mă şi entuziasmează, e foarte tare, a subliniat înotătorul român.

Şi pe mine mă sperie aceleaşi lucruri ca şi pe voi, dar din fericire am destul de multă experienţă la acest nivel. Sunt om şi mă sperie multe lucruri la acest nivel, dar frica aceea te ajută să simţi că trăieşti cu adevărat, a mai spus Popovici.

Întrebat dacă mâine va avea medalia la gât, Popovici a zâmbit şi a spus: Habar nu am, vedem mâine. David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, reuşise anterior şi cel mai bun timp din serii, 1 min 45 sec 65/100. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de britanicul Duncan Scott, 1 min 44 sec 94/100.

Finala va avea loc luni 29 iulie, la ora 21:40 (ora României). Popovici a fost al patrulea în finala la 200 m liber în urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo. Sursa: AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea

29 iulie: Careu Ceres-Axa Nodurilor Lunare. Acest aspect ne poate aduce revelații importante!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel