Tarotul este cunoscut astăzi ca un instrument de cunoaștere a sinelui, precum și al viitoarelor experiențe care ne așteaptă. Însă nu a fost dintotdeauna așa.
Cărțile de tarot au fost inventate pentru a fi un joc de cărți. În anii 1400, ducele de Milano, Filippo Maria Visconti, a comandat primul pachet de cărți cunoscut care includea o suită de atuuri, ceea ce numim astăzi Arcanele Majore. Jocul a fost creat în esență pentru a distra aristocrații bogați, iar suita de atuuri adăuga un element de povestire cărților de joc, cu personaje și teme relevante pentru vremurile în care trăiau. Când Franța a invadat Italia mai târziu în acel secol, au luat o bucată din cultura italiană acasă cu ei, cărțile de tarot, iar popularitatea lor a început să se răspândească în toată Europa.
Abia spre sfârșitul anilor 1700, savanții și ocultiștii din Franța au privit diferit simbolurile de pe cărți. În 1781, un bărbat pe nume Antoine Court de Gébelin a publicat un volum de lucrări numit „Lumea primitivă”, care conținea articole despre originea percepută a tarotului, derivând din misticismul egiptean antic și alfabetul ebraic. Câțiva ani mai târziu, lumea a fost introdusă primului cititor profesionist de cărți de tarot, ocultistul francez Jean-Baptiste Alliette, care a folosit pseudonimul Etteilla. El a publicat prima carte și primul pachet de cărți pentru învățarea și practicarea divinației prin cărți. În 1790, a format noua școală de magie și a publicat „Curs teoretic și practic în Cartea lui Thoth”, în care a conectat cele patru elemente și astrologia cu cărțile de tarot.
Tarotul a luat o întorsătură și mai ezoterică până la mijlocul secolului următor, când a devenit înrădăcinat în studiul magiei. În 1856, un alt ocultist francez, Eliphas Lévi, a publicat o carte numită „Dogma și ritualul înaltei magii”. În această carte, el a sintetizat învățăturile magiei ceremonial și alchimiei cu cărțile de tarot. Inspirat de învățăturile lui Lévi, un englez pe nume Kenneth MacKenzie a scris o propunere pentru ceea ce va fi cunoscut mai târziu ca Ordinul Hermetic al Zorilor de Aur, o societate secretă din Marea Britanie creată pentru studiul cunoștințelor oculte.
Deși loja a fost de scurtă durată, doi dintre membrii săi sunt încă foarte cunoscuți în comunitatea tarotului de astăzi. Cărțile de tarot Rider-Waite sunt probabil cele mai utilizate în istoria modernă. A fost primul pachet complet ilustrat și tipărit în engleză, comandat de un membru al Zorilor de Aur, Arthur Edward Waite, în 1909. Celălalt membru, mai faimos, cunoscut în lumea tarotului este Aleister Crowley. El a creat propriul său pachet în 1944, numit „Thoth”, care este încă folosit și astăzi.
Cărțile de tarot au câștigat popularitate în America în timpul anilor 1970. În 1968, un om de afaceri pe nume Stuart Kaplan a călătorit în Europa în căutarea unor jocuri unice pentru copiii săi și a vizitat târgul de jucării de la Nuremberg. Acolo a descoperit ceva intrigant și diferit de orice mai văzuse înainte: cărțile de tarot.
El a adus pachetul „Tarotul JJ Swiss” înapoi în Statele Unite și a început să le vândă în librăriile din New York. Popularitatea jocului a crescut, ceea ce l-a inspirat pe Kaplan să lanseze prima companie americană dedicată publicării pachetelor de tarot, U.S. Games Systems, Incorporated.
Astăzi, citirea tarotului este un fenomen global, practicat de diferite tipuri de oameni din întreaga lume, care caută să obțină o nouă perspectivă asupra vieților lor. Citirea tarotului oferă o privire dincolo de realitatea cotidiană obișnuită, în influențele ascunse ale gândurilor și emoțiilor, care îi permite unei persoane să facă și să experimenteze alegeri și rezultate diferite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News