Cum ajung unii oameni să aibă relații în paralel și să renunțe la monogamie? Iată ce aflăm de la psihologul Radu Leca, invitatul colegilor noștri de la DC News TV!
Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre relațiile în paralel.
Iată ce aflăm de la cei doi specialiști!
Ce se află în spatele relațiilor paralele? Cum ajung unii oameni să aibă asemenea relații în loc să țină de o relație monogamă?
„Ei bine, din momentul în care alegi să te căsătorești, tu ai impresia o lungă perioadă, că tot ce faci în acel cuplu te reprezintă. Crezi că omul de lângă tine e ce trebuie, îl vezi ca pe cel mai bun, ca pe ceva al tău. Dar după ceva timp, creierul se obișnuiește așa tare cu acel om, de ajungi să îl vezi ca pe un frate sau ca pe o soră, ca pe un membru al familiei, deci nu îl mai vezi ca pe un partener de viață.
Atunci ce face creierul? Se îndreaptă spre o zonă de testare a solului.
Consumul de droguri în familie. Psiholog: "Nevoia copilului nu este luată în calcul!"
Și ce fac unii? Cum se activează?
Acum e acum! Când te hotărăști tu că te-ai plictisit și devii din nou activ, oamenii din jurul tău simt asta și se activează și ei. Este vorba despre o activare simultană. Până în momentul în care nu te-ai gândit la relații paralele, pare că nimeni nu se uita la tine. Nu primești propuneri, nu exiști. Dar când te hotărăști să începi căutarea, cei din jur simt, așa că vezi că începi să primești, la fel de brusc, propuneri și complimente. Privirea ta spune multe. O privire este cea care face diferența clară între partenerii sexuali de o zi și cei de lungă durată.
Oferta e o relație? Atunci totul se schimbă, oamenii vin după tine, sunt atrași.
Cum te schimbă aceste relații?
Cert este că relațiile în paralel te pot distruge atât din punct de vedere sexual și organic, cât și emoțional și cognitiv.
Fiecare partener are un miros unic și un vibe diferit de fiecare dată. Aceste experiențe te încarcă cu diverse energii, iar din punct de vedere organic, vei lua în greutate, deoarece preiei negativitatea de la fiecare partener.
Ești un receptor, și din punct de vedere karmic, ceea ce faci este considerat rău. Din punct de vedere emoțional, ajungi să plângi în somn, să ai reacții dure și extreme. Ce se întâmplă cu tine? Ai intrat într-o zonă de auto-distrugere, crezând că numărul actelor sexuale contează mai mult decât calitatea acestora. Totuși, există și o perspectivă pozitivă a acestei povești, în care căsătoria, copiii și dragostea vieții tale aduc fericire și împlinire", a explicat Radu Leca în emisiunea Ultrapsihologie.
De ce nu trebuie să pui o presiune inutilă pe copii? Psiholog: "Pot dezvolta o depresie mascată!”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News