Încerci tot timpul să le faci pe plac tuturor? Iubirea de sine este mai importantă!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Să încerci tot timpul să fii o persoană pe placul tuturor poate fi obositor. Cel mai important este să te gândești la propria persoană. Iată de ce iubirea de sine este mai importantă!

Este natural și frumos să încerci să fii o persoană plăcută. Într-o lume plină de cruzime și lipsă de gândire, oamenii plăcuți sunt dedicați să fie generoși, empatici și blânzi. Ei nu doresc niciodată să facă pe cineva să se simtă învins. Vor face tot posibilul să evite lacrimile altora. Sună deosebit de frumos.

Cu toate acestea, pare imposibil să trecem prin întreaga viață fiind doar amabili. Mai devreme sau mai târziu, suntem nevoiți să luăm decizii care, chiar dacă protejează lucrurile la care ținem foarte mult, vor stârni nemulțumiri, vor genera supărare și ne pot face (cel puțin pentru o perioadă) urâți  în anumite cercuri.

De exemplu, am putea fi nevoiți să spunem unui partener romantic că, în ciuda afecțiunii noastre profunde pentru el, nu suntem potriviți împreună pe termen lung. Sau am putea fi nevoiți să spunem unui copil că este ora de culcare și că nu mai pot fi citite alte povești. Sau am putea fi nevoiți să explicăm unui coleg că nu îl vedem potrivindu-se într-o echipă și că ar putea fi mai bine să caute alte oportunități.

Această TEHNICĂ te poate ajuta să îți gestionezi emoțiile și să atragi abundența. Iată cât de simplu este!

Astfel de situații pot fi agonizante pentru oamenii care se dedică în a fi „plăcuți". Există mari tentații de a amâna momentul adevărului sau de a-l evita în întregime.

Cei „plăcuți" speră în continuare, în adâncul lor, că ar putea - în timp ce zâmbesc mereu și sunt de acord - să rămână prieteni cu toată lumea.

Sensibilitatea lor distinctivă a fost adesea cultivată în copilării în care consecințele de a fi sincer și deschis erau deosebit de dificile. Ar putea fi avut un părinte care se înfuria ori de câte ori li se prezenta o idee incomodă - pregătire perfectă pentru o viață adultă în care pare să nu existe altă opțiune decât să spui tuturor ceea ce vor să audă.

Cu toate acestea, a fi cu adevărat plăcut implică ceva „mai plăcut" decât acordul constant și blândețea. Înseamnă să semnalăm celorlalți care este sistemul nostru de valori și să ne ținem de el, chiar și cu costul ocazional al opoziției publice. Înseamnă să ne asumăm povara de a spune celorlalți cum vedem lucrurile și de a le strica după-amiaza sau luna pentru a le salva viitorul pe termen lung. Și pe al nostru. Înseamnă să acceptăm că ar putea fi alegeri de făcut între loialitate, sinceritate, eficacitate și bună dispoziție.

Oamenii maturi au ajuns să accepte nevoia tragică de a dobândi ceva chiar mai important decât popularitatea: un caracter.

ȘASE lucruri pe care le spui drept complimente, dar sunt nepoliticoase. Câte dintre acestea ți-au fost adresate?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel