Impactul asupra mediului al brazilor de Crăciun, subiect de dispută

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Mulți dintre locuitorii Parcului Natural Morvan din Franța sunt preocupați de aspectele ecologice ale pomilor de Crăciun.

Aceste înălțimi îndepărtate din Burgundia furnizează peste un milion de brazi tineri pentru piață în fiecare an, făcând din regiune cel mai mare producător din Franța, conform BBC.

Dar pentru fiecare localnic care se bucură de banii și locurile de muncă generate de pomii de Crăciun, există un altul care deplânge efectele lor asupra mediului natural.

Aici, ca și în alte părți, doar un procent infim de plantații de pomii de Crăciun sunt administrate pe principii ecologice.

Marea majoritate se bazează pe aplicarea de tratamente chimice.

Și dacă se fac eforturi pentru a reduce utilizarea de erbicide și pesticide, nimeni nu contestă serios efectele lor negative.

“Producția de pomii de Crăciun, din cauza utilizării de erbicide chimice, poate avea un impact asupra resurselor de apă,” se arată pe site-ul parcului.

“De aceea se iau măsuri pentru a reduce la maximum impactul acestei activități și a o face compatibilă cu o apă de înaltă calitate.”

Această recunoaștere din partea autorităților este foarte puțin, potrivit militanților.

Muriel André, o fermieră și activistă locală, ne-a arătat ce spune ea că este o plantație tipică de mică scară pe o pantă din apropierea casei ei.

Un câmp folosit odinioară pentru pășune conține acum aproximativ 20.000 de puieți, plantați de un fermier absent dintr-un departament vecin, sau județ.

În jurul perimetrului exterior, iarba și buruienile cresc abundent, dar sub pomii tineri nu este nimic - doar pământ și câteva fire de vegetație moartă.

“Asta este de la erbicide, pe care le pulverizează pentru a împiedica orice plantă care ar putea oferi concurență pomilor,” spune ea.

“Apoi sunt pesticidele pentru insecte și fungicidele pentru paraziți. Este o monocultură care distruge biodiversitatea și scurge substanțe chimice în râurile noastre.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel