Iată cum se pregătește cea mai bună pască fără aluat și cel mai bun cozonac! Te-ai pregătit pentru sărbători?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Încearcă aceste două rețete simple de pască fără aluat și cozonac! Toți membrii familiei vor fi încântați de gustul acestora!

Ai pregătit masa de Paște? Dacă nu știi cum se prepari mâncărurile tradiționale în cel mai ușor mod, încearcă propunerile noastre!

Pască fără aluat

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 125 g zahar pudră sau 5 linguri pline
  • 250 g brânza dulce proaspătă
  • 1 kg smântână acră fermentată cu 12% grăsime
  • 100 g faină sau 4 linguri pline
  • 100 g stafide
  • Coajă de lamâie netratată
  • 1 lingură esență vanilie

Pentru uns si tapetat formă de 24 cm

  • Puțin unt
  • 2 linguri griș

Află cum să gătești cea mai bună supă! Ai nevoie doar de un ingredient la îndemâna oricui

Mod de preparare

Se începe prin a amesteca ouăle întregi, peste care se pune apoi zahărul pudră și se amestecă. Se adaugă apoi brânza proaspătă și smântâna fermentată și se amestecă din nou. Urmează coaja de lămâie netratată, esența de vanilie și făina. La final se adaugă stafide (câte dorești) și se opresc câteva pentru a pune și pe deasupra. Se unge cu unt o formă de 24 cm cu inel detașabil și se tapetează cu griș pentru a obține o crustă crocantă. Se pune compoziția în formă și se dă la copt în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius timp de 45-50 de minute sau până când se rumenește ușor pe deasupra. Pentru a nu se lăsa, nu se scoate direct din cuptor, se ține măcar 15 minute cu ușa cuptorului întredeschisă.

Cozonac cu nucă și vanilie

Ingrediente

  • 2 kg de făină
  • 100 g de drojdie
  • 800 g de zahăr
  •  1 l de lapte
  • Vanilie
  • 200 ml de ulei
  • 12 ouă
  • coajă rasă de la 2 lămâi
  • 1 esență de rom
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 6-8 bucăți de rahat
  • 4 linguri de cacao
  • nuca măcinata

Vinerea Seacă. Practici și obiceiuri. Ce NU trebuie făcut în această zi de mare importanță?

Mod de preparare

În primul rând, se ține cont că aceste cantități de ingrediente sunt pentru a obține 6 cozonaci, așa că, dacă se doresc mai puțini, se ajustează gramajele. Făina trebuie cernută de 2-3 ori, până când devine foarte fină. Apoi, se pregătește o maia amestecând drojdia, 4 linguri de făină și 100 de mililitri de lapte. Se încălzește puțin laptele rămas și se dizolvă în el 700 de grame de zahăr și vanilia. Următorul pas este separarea gălbenușurilor de albușuri. În recipientul în care se află făina, se adaugă, treptat, maiaua din drojdie, laptele în care s-a dizolvat vanilia și gălbenușurile, continuând să se amestece. Se pune și uleiul, se mai frământă compoziția aproximativ 5 minute și apoi se lasă la dospit pentru circa o oră. Într-un alt vas, se bat albușurile cu praful de sare și cu coaja de lămâie, apoi se pune peste acestea nucă măcinată, cele 100 de grame de zahăr rămase, cele 4 linguri de cacao și esența de rom. Când aluatul a crescut, se împarte în 6 bucăți egale. Se întind, pe rând, foile de aluat și se pune peste ele umplutura de nucă, dar și bucățile de rahat. Se rulează, se stropește cu apă, se indulcește cu zahăr prin presărare și apoi se pun în tavi. Se mai așteaptă aproximativ jumătate de oră pentru ca aluatul să mai crească, apoi se introduc cozonacii la cuptor. După aproximativ 45 de minute, se pot scoate cozonacii și se poate pregăti deja să fie degustați.

 Obiceiuri și superstiții de Paște. Bucură-te de binecuvântările aduse de această sărbătoare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel