Chiar dacă ai crede că sunt mai puțin gustoase decât deserturile clasice, aceste prăjituri sunt extraordinare!
Îți plac dulciurile? Nu toate trebuie să fie realizate cu zahăr sau cu făină. Iată niște variante pe care le poți realiza acasă și care îți vor satisface toate simțurile.
Îți oferim câteva rețete delicioase de prăjituri, fără făină și zahăr.
Prăjitură cu morcovi și nucă
Ingrediente
2 căni de morcovi răzuiți
1 cană de nucă măcinată
3 ouă
1/2 cană de ulei de cocos
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de scorțișoară
Îndulcitor la alegere (stevia, xilitol) sau 3-4 banane pasate pentru a îndulci
Mod de preparare
Se mixează toate ingredientele într-un bol până când compoziția devine omogenă. Se toarnă amestecul într-o tavă de copt și se pune la cuptor la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când prăjitura este coaptă. Se lasă să se răcească înainte de a fi servită.
Brownie cu avocado
Ingrediente
2 avocado coapte
1/2 cană de pudră de cacao
1/2 cană de îndulcitor
2 ouă
1 linguriță de extract de vanilie
O lingură de ulei de cocos
Mod de preparare
Se amestecă avocado, pudra de cacao, îndulcitorul, ouăle și extractul de vanilie într-un blender până când se obține o pastă fină.
Se topește uleiul de cocos și se adaugă în amestecul de avocado. Se toarnă compoziția într-o tavă de copt și se nivelează bine.Se coace la 180°C timp de aproximativ 20-25 de minute.Apoi, se lasă să se răcească înainte de a fi tăiată.
Rețetă pentru Burgerul Vărsător. Dacă nu știi ce să mănânci în weekend, mănâncă un Vărsător
Cheesecake fără zahăr și făină
Ingrediente
2 căni de brânză de vaci degresată
2 ouă
Sucul și coaja rasă de la o lămâie
Îndulcitor la alegere
Extract de vanilie
Mod de preparare
Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, sucul și coaja de lămâie, îndulcitorul și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă.
Se toarnă compoziția într-o formă de tartă și se nivelează.
Ulterior, se coace la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când se întărește. Se lasă la răcit înainte de servire.
Rețete bogate în fibre: ce putem consuma la mic dejun, prânz și cină?
Tort cu mere și migdale
Ingrediente
3 mere mari, decojite și tăiate în felii subțiri
1 cană de migdale măcinate
3 ouă
1/4 cană de lapte de migdale
1 linguriță de extract de vanilie
1 linguriță de scorțișoară
Îndulcitor la alegere
Mod de preparare
Se amestecă migdalele măcinate cu ouăle, laptele de migdale, extractul de vanilie, scorțișoara și îndulcitorul într-un castron.
Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt și se așază un strat de felii de mere pe fundul tăvii.
Apoi, se toarnă amestecul de migdale deasupra feliilor de mere.
Se acoperă cu un alt strat de feliile de mere.
Se coace la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când tortul este copt.
Cinci greșeli pe care le faci când gătești OREZ. Cât timp se FIERBE, de fapt
Biscuiți cu ciocolată și nuci
Ingrediente
2 căni de fulgi de ovăz
1 cană de nuci tocate
1/2 cană de ciocolată neagră tocată
2 banane coapte
1/4 cană de ulei de cocos
1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele într-un castron, până când se formează o compoziție omogenă.
Apoi, se modelează biscuiții din compoziție și se așază pe o tavă de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii. Se lasă la răcit.
Aceste rețete sunt sănătoase și delicioase, perfecte pentru a te bucura de dulciuri fără să îți faci griji în privința zahărului sau a făinii.
Îți sugerăm să vezi și: Sănătate și energie într-un pahar. Cele mai delicioase rețete de smoothie-uri
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News