Probabil ai deja în colecție articole de la Hugo Boss. Te-ai întrebat vreodată care este istoria din spatele brandului? Fie că te gândești la obiecte vestimentare, accesorii sau parfumuri, Hugo Boss este unul dintre cele mai celebre din lume, datorită calității și a inovației. Iată ce trebuie să știi!
De unde vine numele Hugo Boss?
Brandul cunosut la nivel global poartă chiar numele fondatorului - Hugo Ferdinand Boss este fondatorul german, care a pus bazele casei de modă cu același nume. Compania a fost fondată tocmai în 1924 și avea sediul în Metzingen, Germania. Hugo Boss era un croitor, care a început să proiecteze articole de protecție pentru muncitorii germani din fabrici. A murit în 1948, în același oraș în care s-a născut, Metzingen.
Mai târziu, același personaj avea să devină și principalul furnizor al uniformelor militare pentru SS. În această etapă, brandul capătă și noi proporții, datorită popularității pe care o obține.
De ce devine Hugo Boss susținător al trupelor SS?
În 1924, Hugo Boss a înființat brandul, care producea, în cea mai mare parte, uniforme pentru poliție și poștă. Afacerea nu prosperă, deoarece Germania cunoștea începutul declinului economic, care l-a adus și pe Hitler în lumina reflectoarelor. Firma ajunge aproape de faliment, iar Hugo se gândește cum să iasă din impas.
În acest sens, are o înțelegere în anul 1931 și rămâne cu un număr limitat de mașini de cusut. Situația nu-i convine, pentru că afacerea nu putea să iasă la liman, așa că Hugo Boss se înscrie în același an în Partidul Național Socialist și devine un aprig susținător al trupelor SS.
A suferit brandul vreo lovitură de imagine în urma acestui lucru?
Deși înscrierea lui Hugo în Partidul Socialist i-a adus beneficiile dorite, avantajele nu au durat decât 5 ani, până când brandul a cunoscut un punct de cotitură. Drept dovadă, în 1929, creatorul de modă a trebuit să-și închidă fabrica pentru un an. În tot acest timp, a fost în căutare de soluții ca să depășească criză. Soluția? Crearea uniformelor naziste.
Reușește să scape de faliment și să-și crească vânzările după 1931, când devine furnizor oficial al naziștilor. Apar scandalurile și firma lui Hugo apare pe lista companiilor care au colaborat cu naziștii. Abia în 1999, la 51 de ani după moartea creatorului de modă, firma a fost chemată în judecată, pentru că au folosit muncă forțată pe timp de război și a fost obligată să plătească daune însemnate.
Ce s-a întâmplat după moartea lui Hugo Boss?
Creatorul german moare în 1948, dar compania continuă să creeze uniforme pentru polițiști și poștași. Din 1950, însă, apar și costumele elegante, pentru care brandul este faimos și astăzi. În 1967, vin la conducerea brandului doi nepoți ai creatorului și se gândesc la un nou mod de a relansa compania.
Până în 1970, lumea cunoștea Hugo Boss pentru costume și accesorii de lux, timp în care marca a fost destinată exclusiv bărbaților. Din 1990, brandul creează și haine casual și sport, care se bucură de un succes răsunător. În prezent, Hugo Boss este un brand cu mii de magazine la nivel global și deține trei branduri: Hugo, Boss și Baldessarini.
Hugo Boss continuă să se axeze pe costume masculine, pe cămăși sau pantofi, dar creează și sandale, blugi, tricouri, veste sau geci. Există și o linie pentru femei, care cuprinde rochii, lenjerie intimă sau încălțăminte, dar și ceasuri, fulare, ochelari de soare, parfumuri sau alte articole din piele - portofele, curele.
Cunoșteai istoria acestui brand de calitate?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News