Gogoşi vieneze. Rețeta simplă și aromată

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să un desert ușor și delicios, această rețetă de gogoși vieneze te va cuceri.

Ingrediente

250 g unt
250 g zahăr
250 g făină
3 ouă întregi plus 2 albuşuri
sare
răzătură de lămâie
100 g stafide
nuci tocate
zahăr vanilat

Cum se prepară

Prepari crema din untul moale, zahăr pus în porţii mici, ouă întregi încorporate repede, un praf de sare, răzătură de lămâie şi făina pusă în ploaie. Amesteci ingredientele cu lingura de lemn, învârtind într-un singur sens, potrivit clickpoftabuna.ro. Pui în aluat nuci tocate şi stafide spălate şi scurse. Iei porţii mici din aluat cu lingura şi le pui într-o tavă neunsă. Le ungi cu albuş bătut şi le coci 30 de minute la foc potrivit. Le serveşti calde sau reci, pudrate cu zahăr vanilat.

Vezi și: Prăjitura "care se face singură". Rețeta simplă și delicioasă

Gogoși rusești cu măr. Rețeta de toamnă

Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară

Ingrediente

- 500 ml lapte

- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri

- 2 linguri zahăr

- 1 pliculeț zahăr vanilat

- 3 ouă

- un praf de sare

- o lingură zahăr pudră

- o lingură scorțișoară

- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Cum se prepară 

Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.

Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.

După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.

Vezi și: Prăjitura "Fata de la Cluj". Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură Frangipane. Urmează această rețetă italiană și vei pune pe masă o adevărată capodoperă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel