Gogoși pufoase și aromate. Rețeta tradițională. Se prepară foarte ușor!

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Ai poftă de niște gogoși pufoase și aromate? Iată rețeta tradițională.

Ingrediente

- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 50 g unt topit
- 40 g zahăr
- 10 g drojdie uscată
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- esenţa de vanilie (opţional)
- coaja rasă de lămâie
- coaja rasă de portocală
- un vârf linguriţă sare

Cum se prepară

Într-un bol se pun laptele călduţ, zahărul şi drojdia uscată. Se amestecă bine cu un tel (sau lingură) până când zahărul s-a topit şi drojdia s-a dizolvat. Se lasă 10 minute. Când a început să facă spumă deasupra (semn că drojdia intră în acţiune), se adaugă ouăle + gălbenuşul (bătute puţin cu o furculiţă) untul topit şi răcit, coaja de lămâie, scrie pofta-buna.com. Se amestecă puţin apoi se adaugă făina cernută. Se omogenizează totul cu o lingură cam 10 - 15minute (aluatul o să fie lipicios, aşa şi trebuie, nu se mai adaugă făină). Se acoperă bolul cu folie şi se lasă la dospit 40 de minute la loc cald.

Între timp, se taie hârtie de copt bucăţi pătrate şi se ung cu ulei. După ce aluatul a crescut, se ung mâinile cu ulei (aluatul o să fie lipicios) şi se formează bile cât de mari doreşte fiecare, se pun pe hârtiile de copt şi se aplatizează puţin. Se lasă la dospit 20 de minute. Într-o tigaie, se pune ulei să se încălzească şi se pun gogoşile uşor până se dezlipesc de pe hârtie, se prăjesc la foc potrivit întorcându-le mereu de pe o parte pe cealaltă până se rumenesc. Se scot pe hârtie de bucătărie să se absoarbă excesul de ulei. Se pudrează cu zahăr când s-au răcit puţin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel