Frikadeller, rețeta veche de chiftele din Danemarca

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Rețeta de Frikadeller ar fi fost prima oară menționată într-o carte de bucate din anul 1280. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

Pentru chifteluțe

 1 felie de pâine
 185 ml lapte
 230 g carne de vită tocată
 300 g carne de porc tocată
 3 linguri de făină
 2 ouă
 1 și 1/2 linguriță de sare
 1/4 linguriță piper
 2-3 cepe verzi tocate
 2-3 căței de usturoi tocați
 1/4 linguriță nucșoară
 1/2 linguriță de salvie
 ulei de măsline
 unt

Pentru sos

 1-2 linguri de sos rămas de la chifteluțe
 puțin unt
 3 linguri de făină
 180 g smântână pentru gătit
 sare și piper
 1 lingură sos de roșii (opțional)

Cum se prepară

Înmoaie pâinea în puțin lapte. Combină într-un vas carnea de porc, cea de vită și ceapa tocată mărunt (dacă nu ai cepe verzi poți înlocui cu 1 mare galbenă). Adaugă pâinea, făina, ouăle bătute, condimentele și restul de lapte, potrivit retete.unica.ro. Amestecă cu mâinile bine. Formează chiftele micuțe și rotunde.

Topește la foc mic un pic de unt într-o tigaie mare. Prăjește chiftelele, în serii, până se pătrund, la foc mediu spre mare – circa 3-5 minute pe fiecare parte.

Sosul - Toarnă niște sos lăsat de chifteluțele din tigaie într-o crăticioară medie, adaugă-i făina și jumătate de linguriță de unt. Adaugă treptat smântâna pentru gătit (sau lapte), amestecând continuu. Când se omogenizează, adaugă sosul de roșii, sare și piper după gust. Dă de pe foc după 2-3 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel