Frappe-ul poate fi periculos pentru sănătate, avertizează specialiștii.
Mai mulți nutriţioniştii britanici atrag atenţia că frappe-ul sau alte astfel de băuturi de sezon pot îngrăşa chiar mai mult decât prăjelile şi alte bunătăţi, scrie Realitatea.net. Așa că dacă n-aţi pus gura pe niciun fel mâncare care atentează la silueta dumneavoastră, dar tot simţiţi că pantalonii devin din ce în ce mai strâmţi, nu vă mirați.
Ca să fie pericolul mai explicit, aflaţi că un frappe cu de toate (lapte, îngheţată şi toppinguri) atârnă cam cât o friptură cu cartofi prăjiţi. Adică în jur de 500 de calorii. De fapt, mai toate băuturile de tipul "ice coffee" au mai bine de 200 de calorii. Astfel, nutriţionişti le recomandă femeilor care sunt îndeosebi preocupate de siluetă, să nu bea mai mult de un frappe pe zi.
Un raport dat publicității de către Fondul mondial de cercetare a cancerului pune la zid băuturile lactate de tipul cappuccino, cappuccino frappe, ciocolata calda, vândute în fast-foodurile și restaurantele din întreaga lume, scrie Csid.ro. dacă nu vă puteți abține, cel mai bine este să vă faceți această băutură acasă.
Frappe-ul poate fi preparat ușor și acasă. Vezi mai jos rețeta.
Ingrediente:
100 ml apă rece
4 lingurițe de zahăr
4 lingurițe sau cupe înghețată vanilie
3 picături esență de rom
200 ml lapte rece
10-12 cuburi de gheață
4 lingurițe cafea instant
Mod de preparare:
Pregătiți patru pahare înalte și (opțional) țineți-le la rece câteva minute, înainte de folosire. Apoi, într-un blender puneți cafeaua instant, gheața, laptele, zahărul, esența de rom, înghețata și apa, până combinația crește în volum și obține o textură crem, cremoasă, spumoasă. Turnați în mod egal în cele 4 pahare și ornați, dacă doriți și aveți prin casă, cu sos de caramel, frișcă, migdale pisate, fulgi de cocos, cacao sau scorțișoară, scrie Unica.ro.
Dacă vă doriți ca băutura dumneavoastră să fie și mai rece decât v-a ieșit, puteți pune 1-2 cuburi de gheață în pahare, precum și câte o jumătate de cupă de înghețată. Puteți folosi gheața fie cuburi, fie pisată. Totodată, în caz că nu aveți un blender, puteți folosi un shaker. Rezultatul va fi la fel de bun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News