Fosta familie regală a Italiei își cere înapoi bijuteriile, dar statul se opune vehement

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Fosta familie regală care a domnit în Italia dorește să primească înapoi bijuteriile care i-ar fi aparținut. 

Fosta familie regală a Italiei a cerut băncii centrale a țării să returneze bijuteriile coroanei, a confirmat pentru CNN un avocat al familiei. Bijuteriile au fost depuse la Banca Italiei de către un reprezentant al familiei pe 5 iunie 1946, la trei zile după ce italienii au votat într-un referendum înlăturarea monarhiei, pentru a fi ținute la dispoziția „oricui are dreptul”. Familia susține acum că are dreptul de a le deține. 

Nepotul fostului rege Umberto al II-lea, Emanuele Filiberto al Casei de Savoia, a reprezentat marți familia la o ședință de mediere, unde a cerut băncii să returneze bijuteriile coroanei, a declarat joi avocatul familiei, Sergio Orlandi.

Statul italian nu și-a trimis reprezentanți, dar nu eliberează bunurile regale

În timp ce reprezentanți ai Băncii Italiei au fost prezenți, nimeni din biroul premierului sau al Ministerului Economiei și Finanțelor nu a fost prezent, spune Orlandi. În schimb, a spus el, ei au trimis o scrisoare în care subliniază că, sub prevederea XIII a constituției italiene, care impune confiscarea bunurilor familiei regale, bijuteriile și toate celelalte proprietăți ale fostei familii regale aparțin statului.

Dispoziţia mai precizează că „transferurile şi stabilirea drepturilor regale asupra proprietăţilor menţionate care au avut loc după 2 iunie 1946 sunt nule de drept”.

Într-un comunicat, biroul de presă al premierului a declarat că cererea familiei este „nefondată, având în vedere că se referă la bunuri care constituie „bunurile Coroanei Regatului Italiei” și nu bunuri personale ale Casei de Savoia. "

Cererea bijuteriilor ar fi neîntemeiată

Acesta a confirmat că „natura neîntemeiată a cererii de creanță a moștenitorilor fostului rege” își are rădăcinile în Dispoziția XIII.

Sentimentul republican a crescut în Italia în urma celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Muzeului Național al celui de-al Doilea Război Mondial din SUA.

Regele Victor Emanuel al III-lea l-a susținut pe liderul fascist Benito Mussolini, iar inacțiunea sa a fost văzută drept motivul pentru care țara a fost cuprinsă de fascism și instabilitate politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel