Pe lângă Lună, Venus și Ceres în astrograma unei femei, o importanță deosebită o are și prezența lui Vesta. Iată ce spune acest asteroid din harta natală!
Nu doar planetele mari sunt importante, ci și asteroizii din harta natală, care funcționează întocmai ca o distribuție de personaje. Aceștia au capacitatea să adauge noi detalii și dimensiuni vieții tale emoționale sau dinamicii unei relații.
În zilele noastre, există zeci de mii de asteroizi cunoscuți în sistemul nostru solar.
Cu toate acestea, astrologii își axează atenția pe cei mai importanți. Vorbim despre Ceres, Pallas Athena, Juno și Vesta. Au fost descoperiți în secolul al XIX-lea, fiind considerați și astăzi asteroizi esențiali.
Vesta este considerat o bijuterie a astrologiei și este cel mai strălucitor asteroid de pe cer. Pe scurt, este un simbol al simplității, al purității și al esenței lucrurilor.
În diagrama ta, plasarea Fecioarei tratează teme ale autodefinirii perfecte a fecioarei, pe care Vesta o accentuează și mai mult. Indiferent de casa și de semnul pe care Vesta îl guvernează în harta natală, este un templu, un loc care trebuie să fie doar al tău - fără compromisuri și incoruptibil.
Vesta poate fi și reprezentarea divină a flăcării din interiorul nostru, dar și ideea care ne face să înțelegem modul în care ne simțim în raport cu familia și casa noastră. Mai mult, este inspirația din interior, care ne face să mergem mai departe. Este o flacără a ambițiilor și a dorinței.
Daniela Simulescu ne spune următoarele aspecte foarte importante despre Vesta:
"Vesta era Zeița focului suprem. Este cea care a jurat castitate. Nu s-a căsătorit și nu a făcut copii, pentru că a dorit să se dedice unui ideal, al iubirii pure și transcendentale.
Vorbește despre iubirea neîntinată și nepătată. În onoarea lui Vesta, s-a construit un templu, în care se aflau fecioarele vestale. Erau fetițe luate de mici, de la 5-6 ani din familii bune, învățate să devină fecioare vestale, care serveau templul timp de 30 de ani. Ele mențineau focul suprem.
În Olimp, fiecare om avea o reprezentare a acelui templu. Era ideea supremă a vieții, a familiei, era totul. Dacă se închidea acel foc, nu era bine. Așa că fecioarele vestale slujeau templul pe o perioadă de trei decenii. După această vârstă, erau eliberate și era decizia lor dacă se căsătoreau sau nu. Cât timp serveau templul, nu aveau voie să se căsătorească sau să aibă relații intime.
Ei bine, femeile care au o Vesta foarte puternică în hartă nu văd sexualitatea așa cum o vede toată lumea. S-ar putea să fi moștenit o frică de a face copii. Preferă, de cele mai multe ori, să o ia pe Vesta și să o implice într-un scop special din viața lor.
Poate fi un scop profesional. Sau aceste femei se dedică unei persoane. Cele care au o Vesta puternică în hartă reușesc să se îngrijească de rude, se sacrifică pentru ele. Pot fi și zeci de ani de viață. Sau se fac asistente, ajutoare în domeniul social.
Aceste femei uită de sexualitate sau de intimitate. Vesta poate să creeze, totuși, la un moment dat, niște alienări sau probleme din punct de vedere psihologic. Momente depresive sau anxioase și foarte multă oboseală.
Poți observa că femeile cu Vesta puternică în hartă se simt eliberate după vârsta de 40 de ani. De povara din familie, de cea a societății. Așa că multe dintre ele pot face un copil mult mai târziu sau se pot căsători după această vârstă."
Îți recomandăm și: Fațetele feminității în astrologie. Cine este Ceres în harta natală?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News