Exorcizarea nu se petrece doar în filme. Este cât se poate de reală! Cum alungă Biserica demonii?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Freepik.com
Freepik.com

Dacă am învățat ceva din filmele horror de la Hollywood, este că atunci când ești posedat de un demon, trebuie să chemi Biserica pentru a face un exorcism.

Deși reprezentările din filme sunt puțin dramatizate, ele transmit niște adevăruri serioase: există rău în lume, posedările au loc și astăzi, iar preoții au puterea de a alunga demonii. Ce este un exorcism și cum este el realizat în Biserica de astăzi? 
Exorcismele nu sunt deloc ceva nou. Chiar înainte de vremea lui Iisus, în credințele din întreaga lume, oamenii se temeau de spiritele rele și se rugau la zeități pentru a-i proteja. 

În Evanghelii, îl vedem pe Iisus confruntându-se cu Satan și alungând demonii. Primul miracol pe care îl face Iisus în Evanghelia lui Marcu, de fapt, arată puterea sa de a alunga spiritele rele.

În sinagoga lor era un om cu un spirit necurat; el a strigat: „Ce ai de-a face cu noi, Iisus din Nazaret? Ai venit să ne distrugi? Știu cine ești - Sfântul lui Dumnezeu!” Iisus l-a certat și i-a spus: „Taci! Ieși din el!” Spiritul necurat a ieșit din el cu un strigăt puternic. Toți au fost uimiți și s-au întrebat unul pe altul: „Ce este aceasta? O nouă învățătură cu autoritate. El poruncește chiar și spiritelor necurate și ele îl ascultă.”

O putere ca aceasta nu fusese văzută niciodată înainte. Ceva era diferit în autoritatea acestui om. O autoritate pe care avea să o transmită ulterior Bisericii.

Așadar, Iisus avea putere asupra demonilor, le-a dat această putere ucenicilor săi, iar succesorii lor, sute de ani mai târziu, au continuat să efectueze exorcisme. Deci, ce este exact un exorcism și ce implică el?

Trebuie să facem o distincție între cele două tipuri de exorcisme, majore și minore. Deși cuvântul exorcism evocă imagini de posesiune, aceasta nu este întotdeauna cazul. Exorcismele minore se găsesc în principal în pregătirea pentru botez. Dar pot fi folosite și în situații obișnuite pur și simplu „pentru a rupe influența răului și a păcatului în viața unei persoane.”

Ateismul în zilele noastre. Ce factori determină pierderea credinței în Dumnezeu?

Un Exorcism Major este rugăciunea evidențiată în atât de multe filme de groază de-a lungul anilor. Folosită cu prudență extremă și numai de preoți special instruiți, această rugăciune, prezentată într-o formulă imperativă, este rezervată cazurilor în care s-a stabilit o posesiune demonică autentică, care exercită dominația asupra corpului.

Dreptul canonic stipulează că această formă de exorcism poate fi celebrată doar de episcop sau de un preot care a primit permisiunea specială și expresă de la episcop. În general, acești preoți sunt instruiți pe parcursul mai multor ani printr-un model de ucenicie și sunt foarte rari. 

Un exorcist a susținut că pentru fiecare 5000 de cereri pe care le primește, doar una este un caz autentic de posesiune. Pentru mulți, este un caz de boală mintală.

De aceea, procesul de efectuare a unui Exorcism Major poate dura între șase luni și un an. Trebuie făcută o investigație amănunțită asupra sănătății fizice și mentale a persoanei, eliminând toate explicațiile obișnuite. 

Ce include acest ritual?

Ritualul este extrem de lung, putând dura chiar mai mult decât o liturghie, deoarece include o serie de lecturi și rugăciuni, toate menite să alunge prezența diavolului. Purtând o stola purpurie, preotul își face semnul crucii asupra sa, apoi asupra tuturor celor prezenți și apoi repetă procesul stropind apă sfințită. De acolo, el se așază în genunchi și cheamă bărbați și femei sfinți să fie prezenți în rugăciunea de alungare a răului. Preotul apoi se roagă Tatăl nostru și citește Psalmul 53. 

El apoi își pune mâinile asupra persoanei posedate și apoi citește din diverse secțiuni ale Evangheliilor, până la patru lecturi la rând. O altă rugăciune către Tatăl, mai multe rugăciuni pentru milă și apoi un alt exorcism cu semnul crucii de douăsprezece ori peste persoana posedată. Rugăciunea continua.

Conducătorul Templului Satanic explică ce este Satanismul. Este atât de rău precum sună?

Dacă demonul nu este alungat datorită puterii cuvântului lui Dumnezeu, cu siguranță va pleca din cauza plictiselii. 

Singurul lucru care este cât de cât diferit față de rugăciunea noastră obișnuită este că vorbim imperativ diavolului. Chiar și acele rugăciuni nu sunt diferite de ceea ce le spune Iisus discipolilor săi: când întâlnești răul, trimite-l departe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel