Este Purgatoriul un loc al condamnării eterne? Un preot ne explică!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Freepik.com
Freepik.com

Michael Schmitz, preot catolic, ne explică ce înseamnă Purgatoriul, conform Învățăturilor Biblice. Iată ce ne spune părintele!

Oamenii cred că există o doctrină masivă în Biserica Catolică despre purgatoriu și cred că aceasta nu este biblică. Ambele idei sunt de fapt incorecte. În primul rând, nu este o doctrină masivă. În al doilea rând, este foarte biblică.

Există trei lucruri pe care catolicii le cred despre purgatoriu:

  1. Există un loc de purificare finală.
  2. Credem că această purificare, acest proces, este dureros sau implică un anumit disconfort.
  3. Credem că rugăciunile celor de pe pământ pot ajuta pe cei care trec prin această purificare finală sau proces.

Dar nu a plătit Iisus prețul final pentru păcatele noastre? Absolut că da! Iisus, prin viața, moartea și învierea Sa pe cruce, a luat asupra Sa consecința eternă a păcatelor noastre. Consecința eternă a păcatului nostru este separarea eternă de Dumnezeu, adică iadul. Ne-a făcut posibilă salvarea și eliberarea de condamnare.

Totuși, știm că păcatele noastre nu au doar o consecință eternă, ci și una temporală. Preotul spune:Chiar dacă sunt iertat, datorită harului lui Dumnezeu, există consecințe temporale în mine, din cauza păcatului. Chiar dacă sunt iertat, sunt acum atașat de păcat. Chiar dacă sunt iertat, am o tendință către același păcat. Chiar dacă sunt iertat, există consecințe în timp, temporale, pe care trebuie să le înfrunt.

Purgatoriul este despre faptul că, datorită harului lui Dumnezeu, datorită milei Sale, El ne-a eliberat de consecințele eterne ale păcatului, adică iadul, dar dorește, de asemenea, să ne elibereze de consecințele temporale ale păcatului.

Exorcizarea nu se petrece doar în filme. Este cât se poate de reală! Cum alungă Biserica demonii?

Acest proces de purificare implică un anumit disconfort, așa cum atestă Scriptura. Acestea nu sunt pentru cei care nu sunt creștini, ci pentru cei care sunt. Dar alte lucruri din viață trebuie să fie purificate și va fi inconfortabil, așa cum spune Scriptura în 1 Corinteni 3 „ca prin foc”.

Noi credem că acesta este purgatoriul. Este pur și simplu un proces prin care Dumnezeu își extinde harul, nu un proces prin care Dumnezeu își reține harul.

Este această purificare, nu doar pentru ca eu să-L iubesc pe Dumnezeu așa cum merită, ci să nu am atașamente pentru lucruri la care nu ar trebui să am atașamente, astfel încât El să te poată iubi așa cum dorește să te iubească.

Rugăciunile noastre de pe acest pământ îi ajută pe cei din purgatoriu. Acesta este capitolul 12 din 2 Macabei. Există o mare bătălie și mulți evrei mor în această bătălie. În timp ce adună corpurile, descoperă că unii dintre aceștia, chiar dacă erau în legământ cu Dumnezeu, aveau amulete care sunt practic ca niște talismane de noroc. Așadar, au murit în prietenie cu Dumnezeu, în legământ cu Dumnezeu, dar aveau o lipsă de încredere totală.

Din acest motiv, Iuda Macabeul oferă sacrificii și rugăciuni pentru ei. Scriptura spune că, făcând aceasta, a făcut un lucru nobil. Pentru că, rugându-ne pentru morți, se presupune că rugăciunea pentru morți este un lucru pe care îl facem și se presupune că rugăciunea pentru morți îi ajută, nu pentru că suntem mediatorul principal. Iisus este mediatorul principal și El ia asupra Sa consecința eternă a păcatului. Dar fiind parte din Trupul lui Hristos, rugăciunile noastre nu doar că ne ajută unii pe alții în această lume, ci ne ajută și în lumea de dincolo, în acea purificare pentru a intra în cer.

Conducătorul Templului Satanic explică ce este Satanismul. Este atât de rău precum sună?

În cele din urmă, totul se reduce la modul în care vedem mântuirea. Credem în această justificare intrinsecă, care pe baza momentului prezent ne permite să cooperăm cu harul lui Dumnezeu. Credem că Dumnezeu este prezent în toate momentele și ne invită să cooperăm cu El. Consecința este că poți muri în prietenie cu Dumnezeu, în harul Său, dar nu i-ai dat complet inima.

Purgatoriul este darul lui Dumnezeu, acea purificare finală, pentru orice este în inimă care nu ar trebui să fie acolo, să fie purificat prin harul Său. Prin faptele tale? Nu, pur și simplu prin cooperarea mea cu lucrările Sale, cu iubirea Sa și cu harul Său. Purgatoriul este un dar al milei lui Dumnezeu. Sunt atât de recunoscător Dumnezeului nostru, care este atât de bun, că ne oferă acest mare dar.”, mai adaugă părintele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel