Este infidelitatea învățată de la părinți? Studiile arată că „așchia nu sare departe de trunchi”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Infidelitatea pare să fie o trăsătură transmisă în familie, iar copiii părinților infideli sunt adesea programați să urmeze exemplul acestora. Aceștia consideră înșelatul ca fiind ceva normal.

Un lucru observat în ultimii ani și surprinzător este numărul mare de cazuri în care persoana infidelă într-o relație avea un părinte care, de asemenea, a înșelat. Se pare că zicala „așchia nu sare departe de trunchi” se aplică și în acest caz.

Care sunt rezultatele unei cercetări?

Deși nu este o analiză obositoare, un studiu realizat acum câțiva ani de cercetători cehi a analizat motivele pentru care oamenii înșală în relațiile de lungă durată. Ei au descoperit că, deși atât bărbații, cât și femeile aveau aventuri, bărbații erau mai predispuși să înșele dacă tații lor fuseseră infideli în timpul copilăriei lor. Acest lucru poate lămuri comportamentul unor celebri tați și fii cunoscuți pentru infidelitățile lor, cum ar fi jucătorul de golf Tiger Woods și fotbalistul britanic Ryan Giggs.

De ce înșelăm și care sunt motivele divorțului. Psiholog: „Dragostea cu forța te amenință!”

Cercetătorul Jan Havlicek a concluzionat că băieții învață din mediul lor social ce comportament este acceptabil și ce pot să facă, tatăl lor fiind modelul principal. Totuși, Havlicek și colegii săi au constatat că fiicele nu sunt afectate în același mod de infidelitatea mamelor.

Pe de altă parte, un alt studiu realizat, a arătat că femeile sunt mai predispuse să își înșele soții dacă mamele lor fuseseră infidele. Aceste femei consideră că infidelitatea mamelor lor le dă „permisiunea” de a înșela.

Ce putem spune despre expresia „Așa tată, așa fiu?”  Unul dintre studii a mai constatat că bărbații sunt și ei mai predispuși să înșele dacă tații lor au fost infideli, dar nu în aceeași măsură ca femeile.

Rezultatele sugerează că ar putea exista un „gen al infidelității” care se transmite în familie. Astfel copiii persoanelor infidele mai predispuși să își trădeze partenerii.

Semnele că un bărbat este infidel. Psiholog: Simte o plăcere din a înșela pentru că este un joc și el câștigă!

Aceste concluzii provin dintr-un sondaj realizat pe 2.000 de persoane care au avut aventuri. Iată câteva dintre rezultatele sondajului!

  • 73% dintre femeile care și-au înșelat partenerii aveau mame care făcuseră același lucru
  • 62% dintre aceste femei au spus că infidelitatea mamelor lor le-a influențat să înșele
  • Doar 22% dintre femeile infidele au spus că dezaprobarea mamei lor le-ar determina să renunțe la o aventură, comparativ cu 42% dintre cele ale căror mame erau fidele
  • 32% dintre femeile infidele au considerat că infidelitatea mamei lor le-a dat „permisiunea” de a înșela, deoarece acest comportament este transmis în familie și nu ar fi o surpriză
  • 54% dintre bărbați au spus că infidelitățile tatălui lor au crescut probabilitatea ca și ei să aibă aventuri
  • 25% dintre bărbații infideli au spus că ar renunța la aventură dacă tatăl lor infidel le-ar cere asta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel