Efectele devastatoare ale iubirii neîmpărtășite. Te afli în această situație?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Cu toții am auzit zicala: dragostea doare. Uneori, poate să doară foarte tare, mai ales atunci când este vorba despre dragoste neîmpărtășită.

Dragostea neîmpărtășită este atunci când ai sentimente emoționale puternice pentru cineva, dar acea persoană nu simte la fel. Este o experiență unilaterală. În acest tip de dragoste, dorești o relație de lungă durată în care tânjești după atingere fizică, sentimente romantice, compasiune și apropiere cu acea persoană.

Ce cauzează dragostea neîmpărtășită

Cercetările au arătat că dragostea neîmpărtășită apare de obicei la persoanele cu un stil de atașament anxios, unde persoana simte că cealaltă persoană o va abandona. Persoanele cu acest stil de atașament tânjesc după iubire și atenție, devin excesiv de dependente de relații și doresc constant reasigurări de la oameni.

Studiile arată că, pentru a umple acest gol și a se simți mai bine, aceste persoane tind să se îndrăgostească de oameni care sunt inaccesibili. Din această cauză, se simt mizerabile și singure.

Tipuri de dragoste neîmpărtășită

  1. Iubirea cuiva care nu îți împărtășește sentimentele
  2. Iubirea fostului partener
  3. Atracția față de alte persoane în timp ce ești într-o relație
  4. Dorința pentru cineva indisponibil

Simptome ale dragostei neîmpărtășite

Experimentezi gânduri neplăcute și anxioase, cum ar fi:  respingerea, lipsa de speranță și nevrednicia, care te acaparează și te fac să simți că tu ești problema. Acest lucru poate duce, de asemenea, la sentimentul că nu meriți dragoste și că nu ești bun de nimic.

Îți este greu să ți-l scoți din minte și îți creezi scenarii în care îți imaginezi că ești într-o relație cu acesta. Adesea te surprinzi urmărindu-l pe rețelele de socializare sau cumpărând în zonele unde îi place să facă cumpărături.

Tinzi să pui acea persoană pe un piedestal și nu vezi niciun defect sau imperfecțiune în ea. În relațiile sănătoase, oamenii discută despre vulnerabilitățile și nesiguranțele lor. Cu toate acestea, în dragostea neîmpărtășită, simți că cealaltă persoană este perfectă deoarece, de obicei, nu discuți cu ea și o vezi într-o lumină diferită.

Impactul dragostei neîmpărtășite

Dragostea neîmpărtășită poate cauza multă durere emoțională și fizică. Este o sursă majoră de depresie și anxietate.

Unele dintre efectele dragostei neîmpărtășite sunt:

  • Gânduri anxioase: Dragostea neîmpărtășită poate aduce multe gânduri neplăcute și anxioase în conștiința ta, care ar putea crea o iluzie tulburătoare pentru tine.
  • Stima de sine scăzută: Adesea, persoanele aflate în dragoste neîmpărtășită tind să își atașeze valoarea de oamenii pe care îi iubesc, iar dacă nu primesc aceeași cantitate de iubire pe care o oferă, simt că nu merită nimic și că nu sunt vrednice de iubire.
  • Izolare: Când cineva nu îți împărtășește sentimentele, te închizi în tine și te simți izolat și singur. Mai mult, acest lucru te poate face să simți că nu meriți să fii într-o relație.
  • Stres inutil: Fiind într-o relație unilaterală poate cauza mult stres inutil. Poate te face să simți că nu ai pe nimeni alături care să înțeleagă sentimentele prin care treci, și acest lucru poate contribui la sentimente de anxietate și depresie.

Îți poate fi util și Leacul pentru iubirea neîmpărtășită. Cum îți vindeci inima rănită? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?