Educația de mediu în România: Zeci de mii de elevi și sute de profesori au participat la două proiecte importante

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Peste 10.000 de elevi şi 550 de cadre didactice au participat la două proiecte privind educaţia de mediu, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii.

Peste 10.000 de elevi şi 550 de cadre didactice de diferite discipline din unităţi de învăţământ din întreaga ţară au testat 'cu succes' materiale didactice pentru educaţie de mediu în cadrul unor proiecte derulate anul trecut de British Council, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii.

'În anul 2022, British Council, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii, a realizat două proiecte prin care aceste materiale au fost aduse în România, pentru a fi cunoscute şi folosite şi de profesorii din ţara noastră.

Materialele didactice au fost testate cu succes în 2022 pe un eşantion de peste 10.000 de elevi şi 550 de cadre didactice de diferite discipline din şcoli din întreaga ţara, de la grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee.

Rezultatele acestor demersuri realizate în 93 de şcoli s-au concretizat în 75 de acţiuni educaţionale pe teme de mediu, 34 de campanii de conştientizare la nivel de şcoală şi comunitate, plantarea a 2.156 puieţi şi 903 plante, 12 activităţi de economie circulară, înfiinţarea a 52 de puncte de colectare separate în şcoli, crearea unui club de ecologie la nivel de liceu, implementarea unui curs opţional de educaţie ecologică într-o şcoală cu elevi cu nevoi speciale, organizarea a două acţiuni de advocacy faţă de autorităţile locale.

Resursele au fost traduse şi în limba română, pentru a spori gradul de accesibilitate la ele pentru toate cadrele didactice.

Caracterul lor transcurricular le face adaptabile pentru orice disciplină, începând cu materiile exacte, ştiinţele pământului, continuând cu artele, dar şi cu literatura, astfel că prin activităţile interactive propuse elevii îşi pot dezvolta nu numai cunoştinţele despre educaţie de mediu, dar şi competenţele transversale, precum gândirea critică, creativitatea, rezolvarea de probleme, comunicare şi colaborare', afirmă sursa citată.

Resursele educaţionale realizate de British Council în română şi engleză conţin hărţi şi materiale interactive, videoclipuri, infografice, jocuri şi metode inovative, planuri de lecţie detaliate, prezentări PowerPoint ajutătoare, menite să faciliteze înţelegerea elevilor cu privire la problemele de mediu, precum şi să ofere propuneri de activităţi prin care aceştia să poată pună în practică informaţiile teoretice deprinse şi să-şi dezvolte abilităţile de colaborare, comunicare şi gândire critică.

British Council, în parteneriat cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, organizează vineri Conferinţa pentru Educaţie de Mediu, care are scopul de a promova o serie de resurse educaţionale realizate de British Council care ajută profesorii de orice disciplină să includă noţiuni de educaţie de mediu în predarea lor obişnuită şi în contextul mai larg al programului Săptămâna Verde.

'Conferinţa va reuni 30 de reprezentanţi ai instituţiilor şi structurilor publice locale şi naţionale, de la Ministerul Educaţiei, Administraţia Fondului de Mediu, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, inspectorate judeţene, dar şi ai asociaţiilor non-profit pe a căror agendă se regăsesc proiecte privitoare la protejarea mediului înconjurător', afirmă sursa citată.

Vezi şi: Se schimbă regulile în construcții! Guvernul admite că România este o țară cu risc seismic, iar clădirile au nevoie de rezistență

Sursa: AGERPRES (AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel